21. prosinca 2014.

Povrće iz rerne

Sastojci



2 crvene paprike
2 zelene paprike
2 glavice luka
150 g graška
2 šargarepe
3 jajeta
250 ml neutralne pavlake
50 g rendanog parmezana
so, biber
čili u prahu (za one koji vole ljuto)

Priprema

1.Zagrejati rernu na 180 stepeni. Papriku očistiti i iseći na komade. Luk iseći na deblje kriške, a šargarepu na tanke kolutiće. Procediti grašak (ukoliko je iz konzerve, a ako je svež ili zamrznut prvo ga treba skuvati) i izmešati sa ostalim povrćem. Poređati u nauljeni pleh ili vatrostalnu posudu.


2. Razmutiti jaja, dodati pavlaku i parmezan, sve posoliti i pobiberiti. Za one koji volje ljuto dodati čili. Preliti povrće i zapeći u rerni (oko 25 minuta).


stvarukusa.rs

Related Posts:

  • Kako se riješiti celulita? Gotovo da nema žene koja ne muči muku s celulitom, a čak i djeca pate od ove bolesti današnjice, upozoravaju stručnjaci. Premalo kretanja, nedovoljno fizičke aktivnosti i hrana puna aditiva, najviše utiču na stvaranje „po… Read More
  • Vježbanjem do savršene stražnjice Svaka žena želi da ima lijepo oblikovanu guzu, jer onda svaki komad odjeće na njoj stoji lijepo. Ali kako biste postigli savršenu stražnjicu nisu vam potrebne dijete i skupocjeni preparati. Žene koje imaju savršenu stražn… Read More
  • Kremasta piletina sa švajcarskim sirom Nama od samog ovog naslova ide voda na usta. Probajte piletinu pripremljenu na ovaj način i sigurni smo da će  brzo postati omiljeno jelo vaših ukućana.   Ovo nije niskokalorični recept i svi koji paze na k… Read More
  • Slatke korpice od kokosa i badema Ove slatke korpice su kao stvorene za zabave slave ili dečije rođendane i to posebno one koje padaju ljeti jer se ne peku i jednostavne su za pripremu. Glavni sastojci su kokos i puter od badema. Ove male slatke zalo… Read More
  • Grčka gozba – pileći suvlaki sa rižom i povrćem Ako želite napraviti večeru ili ručak inspirisan grčkom kuhinjom onda za vas imamo preporuku za pravu malu gozbu. U pitanju je grčki suvlaki … Read More

0 komentari :

Objavi komentar