Jednostavno
super su,kako su se brzo napravile tako su se brzo i pojele….
Sastojci:
Za kuhanje:
Način pripreme:
U zdjeli pomiješati vodu i mlijeko.
Dodati kvasac i kašičicu šećera.
Ostaviti da se kvasac otopi. Dodavati po malo brašno i ulje i zamijesiti tijesto. Izraditi ga na radnoj površini i podijeliti u jednake komade, moji su bilo po 130 grama.Izraditi ih u jufke. Nauljiti radnu površinu i razviti jufke tako da jedan kraj bude uži a drugi širi. Smotati ih u kifle i posuti ih krupnom morskom soli. Dok pripremate tijesto stavite vodu sa sodom da se kuha. Kad voda prokuha kuhati u joj po 2-3 kifle oko 3 minute.
Pleh malo nauiljite i stavite papir za pečenje pa i njega blago namažite uljem. Poredajte kifle i pecite ih na 200 stepeni oko 20 minuta. Prije pečenja možete kifle malo zasjeći oštrim nožem/koristila sam skalpel/.
Izvor :Cool
Dodati kvasac i kašičicu šećera.
Ostaviti da se kvasac otopi. Dodavati po malo brašno i ulje i zamijesiti tijesto. Izraditi ga na radnoj površini i podijeliti u jednake komade, moji su bilo po 130 grama.Izraditi ih u jufke. Nauljiti radnu površinu i razviti jufke tako da jedan kraj bude uži a drugi širi. Smotati ih u kifle i posuti ih krupnom morskom soli. Dok pripremate tijesto stavite vodu sa sodom da se kuha. Kad voda prokuha kuhati u joj po 2-3 kifle oko 3 minute.
Pleh malo nauiljite i stavite papir za pečenje pa i njega blago namažite uljem. Poredajte kifle i pecite ih na 200 stepeni oko 20 minuta. Prije pečenja možete kifle malo zasjeći oštrim nožem/koristila sam skalpel/.
Izvor :Cool
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar