21. lipnja 2015.

Bavarsko pecivo

Bavarsko pecivo Bavarsko pecivo


















Sastojci i priprema:
Jednostavno super su,kako su se brzo napravile tako su se brzo i pojele….
Sastojci:
  • 8oo grama brašna
  • 2oo ml vode
  • 2oo ml mlijeka
  • 40 grama kvasca
  • 5o ml ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
Za kuhanje:
  • 2 l vode
  • 6 kašika sode bikarbone
  • 1 kašika soli
Način pripreme:
U zdjeli pomiješati vodu i mlijeko.
Dodati kvasac i kašičicu šećera.
Ostaviti da se kvasac otopi. Dodavati po malo brašno i ulje i zamijesiti tijesto. Izraditi ga na radnoj površini i podijeliti u jednake komade, moji su bilo po 130 grama.Izraditi ih u jufke. Nauljiti radnu površinu i razviti jufke tako da jedan kraj bude uži a drugi širi. Smotati ih u kifle i posuti ih krupnom morskom soli. Dok pripremate tijesto stavite vodu sa sodom da se kuha. Kad voda prokuha kuhati u joj po 2-3 kifle oko 3 minute.
Pleh malo nauiljite i stavite papir za pečenje pa i njega blago namažite uljem. Poredajte kifle i pecite ih na 200 stepeni oko 20 minuta. Prije pečenja možete kifle malo zasjeći oštrim nožem/koristila sam skalpel/.
Izvor :Cool
Prijatno!

Related Posts:

  • Bavarsko pecivo Sastojci i priprema: Jednostavno (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); super su,kako su se brzo napravile tako su se brzo i pojele…. Sastojci: 8oo grama brašna 2oo ml… Read More

0 komentari :

Objavi komentar