24. srpnja 2014.

Punjene paprike

Meni najlepsi nacin za spremanje ovog jela. Paprike su sve vreme kuhanja u paradajz saftu a ne samo u vodi,tako dobiju i paprike i saft bolji ukus. Nije ih potrebno kasnije zaprzavati.




Sastojci
500. gr. mljevenog mesa
oko 10 paprika babura, zavisi od velicine
(na slici je 9, ali su bile malo vece)
1 soljica pirinica
1 jaje
1 glavica luka
malo slatke paprike
kasikica vegete
so, bober

sos
1 dcl. ulja
3 kasike brasna
1/2 l. paradajz soka
1,5 l. vode
so, malo slatke paprike
secer, po zelji(ja stavim 2 kasike)

Proprziti brasno na ulju, sipati paradajz, izmijesati, doliti vodu, dodati zacine i kada prokuha staviti napunjene paprike.

Sve sastojke za punjenje izmijesati, ali ne treba mnogo da se mjesi jer ce biti tvrdo punjenje kada se skuha, ostaviti pola sata a zatim puniti paprike. Takodje ne treba puniti papriku do kraja jer ce pirinac prilikom kuhanja da nabubri i rasirice se smjesa.

Kuhati na umjerenoj vatri oko sat vremena.

0 komentari :

Objavi komentar