21. lipnja 2015.

Kolač sa limunom

kolac sa limunom1 Kolač sa limunom


















Sastojci za koru:
  • 15o grama brasna
  • 25 grama secera
  • 125 grama margarina (hladnog)
  • 1 kasika hladne vode
  • 1 kasika kisele pavlake (vrhnja)
Priprema kore:
Zamijesite tijesto tako da margarin izmrvite u brasnu, dodajte secer, vodu i pavlaku. Tijesto uradite rukom, stavite ga u najlon foliju i ostavite u frizideru 3o minuta. Nakon toga rastanjite ga u kalupu za pecenje torti vel.24. Koru izbockate viljuskom (ima slika) i pecite 15 minuta na 19o stepeni.
Sastojci za fil:
  • 4 jaja
  • 1oo grama secera u prahu
  • 1 kasika brasna
  • 2oo grama kisele pavlake
  • 15 kasika limunovog soka
  • izrendana kora od dva limuna
Priprema fila:
Umutite jaja sa secerom, dodajte pavlaku, brasno, sok i koricu od limuna. Fil saspite preko kore i jos pecite kolac na 19o stepeni 2o minuta. Ohladjen kolac pospite secerom u prahu. Od pisane sveske odkinite jedan list i makazama isjecite svaki drugi red ali ne do kraja. Tako cete dobiti šemu koju stavite na kolac i odozgo pospete secerom u prahu, kad ste posuli samo polako dignete papir i ukras je tu.
Prijatno!

Related Posts:

  • Kolač sa limunom Sastojci za koru: 15o grama brasna 25 grama (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); secera 125 grama margarina (hladnog) 1 kasika hladne vode 1 kasika kisele pavlake (vrh… Read More

0 komentari :

Objavi komentar