Priprema kore:
Zamijesite tijesto tako da margarin izmrvite u brasnu, dodajte secer, vodu i pavlaku. Tijesto uradite rukom, stavite ga u najlon foliju i ostavite u frizideru 3o minuta. Nakon toga rastanjite ga u kalupu za pecenje torti vel.24. Koru izbockate viljuskom (ima slika) i pecite 15 minuta na 19o stepeni.
Sastojci za fil:
Priprema
fila:
Umutite jaja sa secerom, dodajte pavlaku, brasno, sok i koricu od limuna. Fil saspite preko kore i jos pecite kolac na 19o stepeni 2o minuta. Ohladjen kolac pospite secerom u prahu. Od pisane sveske odkinite jedan list i makazama isjecite svaki drugi red ali ne do kraja. Tako cete dobiti šemu koju stavite na kolac i odozgo pospete secerom u prahu, kad ste posuli samo polako dignete papir i ukras je tu.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar