21. prosinca 2014.

Punjena bundeva

Sastojci



2 muskantne bundeve
200 g pečenice
200 g šampinjona
1 glavica luka
4 veze sremuša
maslinovo ulje
100 g kačkavalja
peršun
so
biber
veza  rukole (ili zelene salate)

Priprema

1. Bundeve preseći uzduž i očistiti od semena. Šampinjone oprati, osušiti i iseći na listiće. Sremuš oprati i iseckati. Iseći crni luk na sitno.
2. Na malo maslinovog ulja  propržiti luk, pa dodati pečurke, pečenicu i sremuš. Pržiti veoma kratko samo dok pečurke ne omekšaju.
3. Napuniti polovine bundeve, narendati odozgo kačkavalj i peći u rerni na umerenoj vatri dok bundeva ne omekša.
4. Ukrasiti svežim peršunom i servirati na podlozi od rukole.



stvarukusa.rs

Related Posts:

  • Čaj a la Martinique U čajnik staviti jasmin i vaniliju.Preliti litrom kipuće vode, poklopiti i ostaviti da stoji 5 minuta.Zatim dodati u svaku šoljicu šećer i rum prema ukusu.Ljeti se ovaj čaj uslužuje rashlađen s ledom. Sastojc… Read More
  • Almin hljeb Način pripreme Tijesto zakuhat i ostaviti na toplo mjesto da nadođe.Poslije tijesto razdijeliti na četiri loptice i svaku lopticu razviti oklagijom debljine nekih 1/2cm ili tanje.Zatim razvijenu jufku rolovat, al\' poč… Read More
  • Kraljevska piletina u krem sosu Treba vam nešto jednostavno, ukusno, a dostojno kralja? Onda isprobajte kakvog je ukusa ova piletina u krem sosu. Recept su podijelili na blogu Justgetoffyourbuttandbake. Priprema je sasvim jednostavna. Ovaj ručak nij… Read More
  • Tragom zaboravljenih bajramskih jela Ramazanski bajram, najveći muslimanski praznik, obično se slavi tri dana. Karakteriše ga raznolika trpeza - nagrada za cijeli mjesec odricanja svih vjernika koji su postom nastojali približiti se Bogu i suosjećati sa siro… Read More
  • Sutlijaš sa kajsijama Način pripreme Rižu staviti u tričetvrt litre mleka, dodati soli, šećera, sok od limuna i kuhati na blagoj temperaturi oko 30 minuta, dok riža ne omekša.Ostatak mlijeka dodavati tokom kuhanja.Skuhanu rižu ostav… Read More

0 komentari :

Objavi komentar