10. studenoga 2014.

Masne štrudle







Tijesto:
  • 240 g masti
  • 100 g šećera
  • 2 jaja
  • 600 g brašna
  • kvasac rastopljen u mleku
  • toliko mleka da se zamesi glatko testo, ni tvrdo ni meko


Priprema:
Potopiti kvasac u malo mlakog mleka sa dodatkom kašike šećera i kašike brašna i ostaviti dok se ne zapeni i počne da raste.
Od svih sastojaka zamesiti glatko testo, podeliti na tri dela, svaki razviti posebno, nafilovati po želji, uviti štrudle i ostaviti u plehu da odstoji 2-3 sata.
Premazati razmućenim jajetom i peći.

Related Posts:

  • Bosanska šnicla Sastojci: 4 osobe 600 g faširanog mesa  100 g luka  2 čehna bijelog luka  ½ kašičice bibera  2 žkašičice  ½ kašičice soli  ulje za pečenje Priprema: Faširano meso staviti u dublju zdj… Read More
  • Jagodica bobica Ljetni desert Ako postoji voće neodoljivog izgleda, ugodnog mirisa i zanosnog okusa, koje je ujedno i nadasve zdravo pa čak i ljekovito, onda je to nesumnjivo jagoda. Jagode pripadaju porodici Rosaceae (ruže), koje na du… Read More
  • Švarcvald torta Za biskvit umutite jaja sa šećerom, dodajte ostale sastojke i izlijte u okrugli kalup za torte. Stavite peći na 200 °C oko 15 minuta. Potrebno je ispeći tri kore, a navedene mjere su dovoljne samo za jedan biskvit. … Read More
  • Šareni rolat Sastojci: Za koru potrebno je:  6 jaja  6 kašika brasna  3 kašike vode  3 kašike mlijeka  1 kesica praška za pecivo i jedna kasicica soli  ako je crveni dod… Read More
  • Desert za osjet ljubavi Desertom do ljubavnih čarolija Skuhajte puding od vanilije (2 pudinga u litri mlijeka) ali tako da na tu masu dodate najviše 5 žlica šećera. Jednake količine skuhanog pudinga odvojite u dvije posude. P… Read More

0 komentari :

Objavi komentar