toliko mleka da se zamesi glatko testo, ni tvrdo ni meko
Priprema:
Potopiti kvasac u malo mlakog mleka sa dodatkom kašike šećera i kašike brašna i ostaviti dok se ne zapeni i počne da raste.
Od svih sastojaka zamesiti glatko testo, podeliti na tri dela, svaki
razviti posebno, nafilovati po želji, uviti štrudle i ostaviti u plehu
da odstoji 2-3 sata.
Premazati razmućenim jajetom i peći.
Bosanska šnicla
Sastojci:
4 osobe
600 g faširanog mesa
100 g luka
2 čehna bijelog luka
½ kašičice bibera
2 žkašičice
½ kašičice soli
ulje za pečenje
Priprema:
Faširano meso staviti u dublju zdj…Read More
Jagodica bobica
Ljetni desert
Ako
postoji voće neodoljivog izgleda, ugodnog mirisa i zanosnog okusa, koje je
ujedno i nadasve zdravo pa čak i ljekovito, onda je to nesumnjivo jagoda.
Jagode pripadaju porodici Rosaceae (ruže), koje na du…Read More
Švarcvald torta
Za biskvit umutite jaja sa šećerom, dodajte ostale sastojke
i izlijte u okrugli kalup za torte. Stavite peći na 200 °C oko 15 minuta. Potrebno je ispeći tri kore, a navedene mjere su
dovoljne samo za jedan biskvit. …Read More
Šareni rolat
Sastojci:
Za koru potrebno je:
6 jaja
6 kašika brasna
3 kašike vode
3 kašike mlijeka
1 kesica praška za
pecivo i jedna kasicica soli
ako je crveni dod…Read More
Desert za osjet ljubavi
Desertom do ljubavnih čarolija
Skuhajte puding od vanilije (2 pudinga u litri mlijeka) ali tako
da na tu masu dodate najviše 5 žlica šećera.
Jednake količine skuhanog pudinga odvojite
u dvije posude. P…Read More
0 komentari :
Objavi komentar