10. studenoga 2014.

Čarobnjakov šeširić


Čarobnjakov šeširić

Sastojci

Broj osoba:
8 osoba
  •  15 g svježeg kvasca
  •  250 ml vode
  •  prstohvat šećera
  •  500 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka By Podravka
  •  50 ml ulja
  •  ½ žličice soli
  • Za premazivanje:

  •  1

    jaje
  • Za posipavanje:

  •   mak u zrnu
  •   crvena paprika u prahu

Priprema

Vrijeme pripreme:
90 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Svježi kvasac pomiješajte s 2–3 žlice mlake vode i šećerom. Ostavite ga stajati na toplom mjestu oko 5 minuta, a zatim dodajte brašnu.
  2. Brašnu dodajte još ulje i sol pa mlakom vodom umijesite glatko tijesto.
  3. Tijesto podijelite na 2 kruščića i ostavite dizati na toplom mjestu oko 15 minuta.
  4. Nakon toga tijesto tanje razvaljajte pa nožem izrezujte veće trokute.
  5. Donju stranicu trokuta okrenite prema gore tako da dobijete rub širine oko 1 cm. Ovako pripremljen trokut okrenite, (tako da rub bude isto okrenut ) a zatim od vrha kuta tijesto rolajte da dobijete oblik stošca tj. kape. Rubove prstima utisnite, a vrh kape malo savijte.
  6. Šeširiće od tijesta premažite razmućenim jajem, posipajte makom i paprikom u prahu.
  7. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 15 minuta.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Savjet

Za posipavanje možete koristiti i tamne sjemenke lana.

0 komentari :

Objavi komentar