Sastojci
- Broj osoba:
- 15 g svježeg kvasca
- 250 ml vode
- prstohvat šećera
- 500 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka By Podravka
- 50 ml ulja
- ½ žličice soli
Za premazivanje:
-
1
jaje Za posipavanje:
- mak u zrnu
- crvena paprika u prahu
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Svježi kvasac pomiješajte s 2–3 žlice mlake vode i šećerom. Ostavite ga stajati na toplom mjestu oko 5 minuta, a zatim dodajte brašnu.
-
Brašnu dodajte još ulje i sol pa mlakom vodom umijesite glatko tijesto.
-
Tijesto podijelite na 2 kruščića i ostavite dizati na toplom mjestu oko 15 minuta.
-
Nakon toga tijesto tanje razvaljajte pa nožem izrezujte veće trokute.
-
Donju stranicu trokuta okrenite prema gore tako da dobijete rub širine oko 1 cm. Ovako pripremljen trokut okrenite, (tako da rub bude isto okrenut ) a zatim od vrha kuta tijesto rolajte da dobijete oblik stošca tj. kape. Rubove prstima utisnite, a vrh kape malo savijte.
-
Šeširiće od tijesta premažite razmućenim jajem, posipajte makom i paprikom u prahu.
-
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 15 minuta.
0 komentari :
Objavi komentar