Krema:
Sirup:
Priprema:
Odvojite bjelanca od žumanaca; bjelanca umutite u čvrst snijeg, postepeno dodajte šećer. Zatim dodajte i jedno po jedno žumance. Kratko miksajte, pa dodajte kakao i brašno. Izmiksajte, pa dodajte otopljen puter. Na kraju dodajte i mljevene orahe, pa sjedinite smjesu. Sipajte u veliki pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici, zagrijanoj na 200 C, nekih 10-tak minuta. Pečen biskvit ohladite, pa režite na 3 jednaka dijela.Krema: slatku pavlaku stavite da prokuha, dodajte vanilin šećer, pa prelijte preko izlomljene čokolade. Dobro izmješajte, pa ostavite da se stegne. Skuhajte sirup. Svako parče biskvita premažite hladnim sirupom, pa trećinom čokoladne kreme. Cijelu
tortu premažite kremom, dekorišite po želji, pa ostavite da se dobro ohladi. Kada se ohladi i stegne, režite na parčad.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar