21. prosinca 2014.

Musaka od kupusa ribanca

Sastojci



250 g rezanaca
so
400 g dimljenog ćurećeg belog mesa
200 g ementalera
glavica crnog luka
kašika maslaca
520 g kupusa zakiseljenog u vinu (iz tegle)
250 g paradajza
biber
puna kašika majorana
125 ml pavlake

Priprema

1.Rezance skuvati prema uputstvu u posoljenoj vodi.
2.Ćureće meso iseći na kocke.Sir krupno istrugati. Luk očistiti i iseći na tanke kolutove.
3.Luk izdinstati na maslacu.Dodati kupus i sve pet minuta dinstati. Paradajz oprati, iseći na četvrtine i pažljivo umešati u prodinstani kupus. Po ukusu pobiberiti.
4.Rernu prethodno zagrejati na 200 stepeni. Kupus sa paradajzom, ćureće meso, sir i luk složiti u vatrostalnu posudu. Majoran umešati u pavlaku i ovim ravnomerno preliti sastojke pripremljene za pečenje. U prethodno zagrejanoj rerni jelo peći oko 30 minuta.



stvarukusa.rs

Related Posts:

  • Kokos fantazija Sastojci za biskvit: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5 bjelanjka 3 zutanjka 5 zlice secera pola praska za pecivo 2 zlice brasna 5 zlica krupno mljevenih pecenih ljesnjaka 2 zlice kakaa 1 zl… Read More
  • Mozart kocke Sastojci za biskvit: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5 jaja 150 g šecera 160 g brašna 1 p.za pecivo 2 dcl ulja 150 g mljevenih oraha Za kremu: 500 ml mlijeka 200 g šećera 2 pudinga vanilija … Read More
  • Pita od kokosa i jabuka Sastojci i priprema: Bas sam se pitala kod (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ovog recepta kakav je spoj kokosa i jabuka u kolacima,moram da vam kazem to je dobitna kombinacija, cak i moj stariji s… Read More
  • Monte kocke Sastojci za biskvit: 4 jaja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4 kašike šećera 4 kašike tople vode 4 kašike brašna 2 kašike kakaa 1 prašak za pecivo Preljev: 1 dcl. čokoladnog mlijeka Krema: … Read More
  • Pomorandža kocke Sastojci: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4 jaja 300 g šećera 200 g grubo samlevenih orasa 2 kašike mrvica 1.5 kašika brašna 1 pomorandža 200 g margarina Priprema testa: Umutiti 4 belanjka sa… Read More

0 komentari :

Objavi komentar