21. prosinca 2014.

Pirinač sa mlevenim mesom

Sastojci



250 g pirinča
ljuta papričica
3 crvene paprike srednje veličine
100 g slanine
luk
300 g mlevene govedine
so, biber
malo korijandera
malo limunovog soka

Priprema

1. Pirinač skuvajte u posoljenoj vodi. Ljutu papričicu i paprike presecite po dužini, izvadite semenke, pa ih nasecite na rezance. Slaninu i luk nasecite na kockice.
2. Propržite slaninu, dodajte luk, pa pržite dok ne dobije zlatnu boju. Zatim u tiganj dodajte ljutu papričicu i mleveno meso, pa dinstajte dok meso ne počne da dobija zlatnu boju. Na kraju dodajte papriku i dinstajte još nekoliko minuta.


3. Smesu od mlevenog mesa i paprike posolite, pobiberite, dodajte korijander i sve zajedno izmešajte sa kuvanim pirinčem. Dodajte limunov sok i poslužite.

0 komentari :

Objavi komentar