21. prosinca 2014.

Pljeskavice od pečuraka i krompira

Sastojci

1/2 veze rotkvica
200 g krem sira sa začinima
300 g jogurta
3 kašike seckanog vlašca ili peruški mladog luka
so, biber
250 g
href="https://www.blogger.com/null" target="_blank">šampinjona

800 g kuvanih krompira
80 g rendanog kačkavalja
4 jajeta
30 ml ulja

Priprema

1. Rotkvice sitno iseckati i izmešati sa sirom, jogurtom i kašikom seckanog vlašca. Posoliti i pobiberiti.
2. Šampinjone obrisati vlažnom krpicom i iseckati. Krompir izrendati, pa ga izmešati s pečurkama, kačkavaljem, jajima i 2 kašike luka vlašca. Posoliti i pobiberiti.
3. Zagrejati određenu količinu ulja i pržiti pljeskavice od mase s pečurkama, i to sa svake strane po 6 minuta.

0 komentari :

Objavi komentar