17. lipnja 2015.

Breskvice

Breskvice1 Breskvice
















Sastojci i priprema:
Dugo već želim napraviti breskvice a neki su mi i tražili recept međutim kako na žalost nemam svih svojih recepata od ranije pretraživala sam po internetu da nađem recept koji bi mi se posebno svidjeo da napravim breskvice pa tako čitajući recepte naiđem na ovaj na Cool koji se zove“ Sekine breskvice“ i evo zbog ćega sam se odlučila baš za njega i mislim da ni malo nisam pogriješila…
Ja sam ih radila od pola mjere i tako pišem i recept.



Sastojci za tijesto:
  • ½ kg brašna
  • 125 grama maslaca
  • 2oo grama šećera u prahu
  • 2 jaja
  • 1 vanilija šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašićica za bjelu kafu ruma
  • prstohvat soli
  • malo lim. korice
Fil:
  • 200 grama oraha
  • 75 grama šećera
  • 1 vanilija šećera
  • 25 grama maslaca
  • 1 dcl mlijeka
  • 3 kašike mješane marmelade
  • 3 kašike nesquicka
  • mrvice od izdubljenih breskvica
  • 1 kašika ruma
  • 1 kašika maraskina
  • lim. korice
  • cimeta
  • naribani muš. oraščić
I još:
  • Boje u prahu crvena i žuta (ili narančasta)
  • mlijeko
  • šećer kristal
Način pripreme:
Jaja dobro izmutit (mikserom sa metlica nastavcima) sa šećerom, vanilijom, rumom, dodati na lističe narezan maslac, prstohvat soli, limunovu koricu i još malo mutit.
Zamijenit žice na mikseru (stavite spiralne) i dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo, mutite mikserom dok se sve lijepo poveže, gasite mikser, istrest sve na pobrašnjenu radnu površinu i ručno zamijesite glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke.
Tijesto ne morate ostavit u hladnjaku.
Od tijesta vaditi komadiće iste veličine, na slici imate spravicu kojom sam ja mjerila tijesto, svaki komadić dobro izradit u kuglicu složite ih u tepsiju na koju ste stavili papir za pećenje…odmaknite ih malo jedne od drugih i pecite u zagrijanoj rerni na 150-170°C 20 min (gore vam moraju ostat bijele, a dole da uhvate boju)
Mlake dubite što dublje, na slici ćete vidjeti ovu drugu spravicu kao nož za gulenje sa kojom se super buše breskvice.
Fil:
Mlijeko ugrijat i u tome rastopit maslac.
Mljevene orahe i šećer prelit vrelim mlijekom.            Kolači breskvice Breskvice
Izdubljeno tijesto ja sam samo prosijala kroz đevđir i stavila ostatak sastojaka, (van . šećer, lim, koricu, rum, muš. orašćič, cimet, maraskino, marmeladu, nesquick. Fil vam nesmije biti ni rijedak ni previše čvrst pa to možete regulisati ili mlijekom ili ostatkom mrvica od tijesta.
Svaku breskvicu (polovicu) napunite filom i slijepite po dvije (pripazite da vam polovice budu bar približno jednake veličine.
Za boju pripremite dvije zdjelice, ulijte po 2 dcl vode u svaku zdjelu i pola kašićice boje (u prahu) u jednu zdjelu crvena u drugu žuta (ili narančasta)…u onu zdjelu s crvenom bojom dodajte i malo ekstrata jagode ili maline. Koliko će biti intezivna boja zavisi od vas, ja nisam pretjerivala sa bojom pa su mi malo svjetlije.
Breskve umačite u žutu boju pa u crvenu i stavljajte na kuhinjski papir pa nakon nekoliko komada uvaljajte ih u šećer i tako radite do kraja.
Prijatno!
Breskvice pripremaBreskvice kolači




Related Posts:

  • Breskvice Sastojci i priprema: Dugo već želim napraviti breskvice a neki su mi i tražili recept međutim kako na žalost nemam svih svojih recepata od ranije pretraživala sam po internetu da nađem rece… Read More

0 komentari :

Objavi komentar