Biskvit
1. Rernu zagrejati na 175 stepeni. Rastopiti euro-krem (nutela,
cipiripi i sl.) na pari. Žumanca penasto umutiti sa tri kašike mlake
vode i šećerom. Umešati i euro-krem. Izmešati brašno sa gustinom i
praškom za pecivo, a zatim ga sipati u krem. Čvrsto ulupati belanca, pa u
njih dodati krem od žumanaca i sve promešati.
2. Od ove mase u kalupu (prečnika 24 cm) obloženom pek papirom ispeći
jednu za drugom tri kore. Svaku koru peći oko 15 minuta. Ostaviti da se
hlade.
Karamel sa lešnicima
Iseckati lešnike i propržiti ih bez masnoće u tiganju, tako da dobiju
zlatnožutu boju. Staviti ih na tanjir i ostaviti da se ohlade. Usuti
šećer sa kašikom vode u jedan mali lonac i stalno mešajući, napraviti
karamel. Skinuti sa šporeta i prohladiti. Dodati propržene lešnike.
Staviti ovu masu na komad pek papira i malo je razvući. Ostaviti da se
ohladi i teškim nožem iseckati na komade.
Završna radnja
1. Čvrsto ulupati pavlaku sa tri kašike šećera i učvrćivačem za šlag.
Dodati mlevene lešnike. Sve tri kore premazati pavlakom sa
lešnicima,
posuti karamelom i staviti ih jednu na drugu.
2. Za ukrašavanje napraviti od preostalog šećera i kašičice vode
karamel i ostaviti da se prohladi. Neposredno pre serviranja tortu
ukrasiti parčićima karamela. tortu nafilujte po želji šlagom ili
čokoladom.
stvarukusa.rs
0 komentari :
Objavi komentar