1. Rernu zagrejati na 180
stepeni. Podmazati okrugli pleh (prečnika 24 cm). Krupno izrendati
čokoladu. Kremasto umutiti maslac, odnosno margarin, i šećer, tako da se
šeer rastopi.
2. U dobijenu masu umešati jedno po jedno jaje. Pomešati brašno sa
praškom za pecivo, pa dodati jajima. Umešati struganu čokoladu i kakao,
pa zamesiti testo. Testo sipati u kalup, a zatim ga peći na srednjoj
rešeci u rerni oko 40 minuta.
3. Izvaditi testo iz rerne, ostaviti da se ohladi, a zatim ga
izvaditi iz kalupa i vodoravno prepoloviti. Donju polovinu
staviti na
tanjir za tortu.
4. Za krem izlomiti čokoladu. U šerpici zagrejati kajmak uz stalno
mešanje. Dodati čokoladu i kakao krem, pa ostaviti da se otopi. Skinuti
sa šporeta, pa ohladiti u hladnoj vodi uz stalno mešanje.
5. Polovinom krema premazati donju koru, pa prekriti gornjom korom. Tortu premazati preostalim kremom.
stvarukusa.rs
0 komentari :
Objavi komentar