- 5 bjelanjka
- 3 zutanjka
- 5 zlice secera
- pola praska za pecivo
- 2 zlice brasna
- 5 zlica krupno mljevenih pecenih ljesnjaka
- 2 zlice kakaa
- 1 zlica ulja
- 5 dcl. slatkog vrhnja
- 400 gr. cokolade
- 1,2 l. mlijeka
- 10 zlica secera
- 2 puding od vanilije
- 4 zutanjka
- 10 zlica gustina
- 100 gr. mljevenog kokosa
- 3 dcl. slatkog vrhnja
Bjelanjke i secer ulupati u cvrsti snijeg, dodati ostale sastojke i lagano zlicom izmjesati.
Sipati smjesu u pleh promjera 36 sa 42 cm.. kojeg smo predhodno oblozili alu folijom ili pek papirom.
Peci na 180 stupnjeva 12-14 minuta.
Ispeci dva ovakva biskvita. Ganach:
Istopiti na laganoj vatri, uz stalno mjesanje, ne smije prokuhati.
Kad se ganach malo ohladi, podjeliti ga na dva ista djela i premazati s njim vec hladne biskvite, staviti ih u hladnjak da se sve do kraja ohladi. Krema:
Od 1,2 l. mlijeka uzeti 2 dcl. i u njemu izmjesati gustin, zutanjke i puding.
Ostalo mlijeko sa secerom staviti da prokuha….kad prokuha, dodati mu smjesu od pudinga…
Mjesati dok se ne zgusne, dodati kokos. Ohladiti.
3 dcl. slatkog vrhnja ulupati u cvrsti slag i dodati hladnoj kremi.
Prvi biskvit premazan ganachom staviti na tacnu i premazati polovinom kreme, poklopiti drugim biskvitom, premazati ga ostatkom kreme i obilno posuti kokosom.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar