1. veljače 2015.

Kokos fantazija

Kokos fantazija Kokos fantazijaSastojci za biskvit:


  • 5 bjelanjka
  • 3 zutanjka
  • 5 zlice secera
  • pola praska za pecivo
  • 2 zlice brasna
  • 5 zlica krupno mljevenih pecenih ljesnjaka
  • 2 zlice kakaa
  • 1 zlica ulja
Ganach:
  • 5 dcl. slatkog vrhnja
  • 400 gr. cokolade
Krema:
  • 1,2 l. mlijeka
  • 10 zlica secera
  • 2 puding od vanilije
  • 4 zutanjka
  • 10 zlica gustina
  • 100 gr. mljevenog kokosa
  • 3 dcl. slatkog vrhnja
Priprema biskvita:
Bjelanjke i secer ulupati u cvrsti snijeg, dodati ostale sastojke i lagano zlicom izmjesati.
Sipati smjesu u pleh promjera 36 sa 42 cm.. kojeg smo predhodno oblozili alu folijom ili pek papirom.
Peci na 180 stupnjeva 12-14 minuta.
Ispeci dva ovakva biskvita.
Ganach:
Istopiti na laganoj vatri, uz stalno mjesanje, ne smije prokuhati.
Kad se ganach malo ohladi, podjeliti ga na dva ista djela i premazati s njim vec hladne biskvite, staviti ih u hladnjak da se sve do kraja ohladi.
Krema:
Od 1,2 l. mlijeka uzeti 2 dcl. i u njemu izmjesati gustin, zutanjke i puding.


Ostalo mlijeko sa secerom staviti da prokuha….kad prokuha, dodati mu smjesu od pudinga…
Mjesati dok se ne zgusne, dodati kokos. Ohladiti.
3 dcl. slatkog vrhnja ulupati u cvrsti slag i dodati hladnoj kremi.
Prvi biskvit premazan ganachom staviti na tacnu i premazati polovinom kreme, poklopiti drugim biskvitom, premazati ga ostatkom kreme i obilno posuti kokosom.

Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar