2. veljače 2015.

Pita od kokosa i jabuka

Pita od kokosa i jabuka Pita od kokosa i jabukaSastojci i priprema:
Bas sam se pitala kod

ovog recepta kakav je spoj kokosa i jabuka u kolacima,moram da vam kazem to je dobitna kombinacija, cak i moj stariji sin koji nevoli kolace sa jabukama pojeo je po koje parce i naravno pohvalio ga. Kolac sam pravila po receptu lenezg sa Kulinarike, juce je poslepodne napravljen a sada nema ni parceta…

Prhko testo:
  • 300 gr glatkog brašna
  • 150 gr omekšalog maslaca ili margarina
  • 70 gr šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 žumanca
  • 1 kasika kisele pavlake
Fil:
  • 4 belanca
  • 100 gr kokosa
  • 150 gr secera
Fil od jabuka:
  • 4-5 vecih jabuka
  • 1 kasika ulja
  • 50 gr secera
Potrebno je još:
  • pekmez od kajsije


Testo:
Umesite prhko testo. Utrljajte maslac u brašno, prašak za pecivo i šećer.Kad dobijete mrvice dodajte žumanca i kiselu pavlaku pa umesite testo.
Testo podelite na 2 dela. Jedan veći (2/3 testa) stavite u frizider a manji u zamrzivač.

Fil od jabuka:
Ogulite i naribajte jabuke pa ih na 1 kasici ulja izdinstajte sa 50 g šećera, ostavite da se ohladi.
Nakon pola sata izvadite testo iz frizidera razvaljajte ga i stavite u podmazanu tepsiju veličine 30×25. Namažite pekmezom testo pa na to stavite izdinstane jabuke.
Fil od kokosa:
Istucite čvrst sneg od belanaca. Kad je sneg čvrst polako dodavajte 100 g šecera. Na kraju umešajte kokos pa to premažite po jabukama.
Izvadite testo iz zamrzivača i naribajte ga sa trenicom na fil od kokosa.
Pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar