Bas sam se pitala kod
ovog recepta kakav je spoj kokosa i jabuka u kolacima,moram da vam kazem to je dobitna kombinacija, cak i moj stariji sin koji nevoli kolace sa jabukama pojeo je po koje parce i naravno pohvalio ga. Kolac sam pravila po receptu lenezg sa Kulinarike, juce je poslepodne napravljen a sada nema ni parceta…
Prhko testo:
- 300 gr glatkog brašna
- 150 gr omekšalog maslaca ili margarina
- 70 gr šećera
- 1 prašak za pecivo
- 4 žumanca
- 1 kasika kisele pavlake
- 4 belanca
- 100 gr kokosa
- 150 gr secera
- 4-5 vecih jabuka
- 1 kasika ulja
- 50 gr secera
- pekmez od kajsije
Testo:
Umesite prhko testo. Utrljajte maslac u brašno, prašak za pecivo i šećer.Kad dobijete mrvice dodajte žumanca i kiselu pavlaku pa umesite testo.
Testo podelite na 2 dela. Jedan veći (2/3 testa) stavite u frizider a manji u zamrzivač.
Fil od jabuka:
Ogulite i naribajte jabuke pa ih na 1 kasici ulja izdinstajte sa 50 g šećera, ostavite da se ohladi.
Nakon pola sata izvadite testo iz frizidera razvaljajte ga i stavite u podmazanu tepsiju veličine 30×25. Namažite pekmezom testo pa na to stavite izdinstane jabuke.
Fil od kokosa:
Istucite čvrst sneg od belanaca. Kad je sneg čvrst polako dodavajte 100 g šecera. Na kraju umešajte kokos pa to premažite po jabukama.
Izvadite testo iz zamrzivača i naribajte ga sa trenicom na fil od kokosa.
Pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar