5. studenoga 2014.

Jutarnja Rosa " Morning Dew "


Sastojci

  • Sastojci :

  •  200 gr. margarin
  •  1 šolja šečera (250 ml šolja)
  •  3 jaja + bjelanak koji ostane od kuglica
  •  2 šolje brašna
  •  250 ml. kiselog vrhnja
  •  5 žlice

    mlijeka
  •  2 žlice kakao (za drugu polovinu)
  •  1 kesica prašak za pecivo
  • Za kuglice:

  •  200 gr. svježeg sira
  •  4 žlice šečera
  •  1 žumanjak
  •  1 kesica vanilin šečer
  •  7-8 žlica kokosovog brašna
  • Za kremu:

  •  350 ml. mlijeka
  •  150 gr. šečera
  •  3 žlice mekog brašna
  •  1 kesica vanilin šečer
  •  100 gr. margarin ( dodaje se kad se ohladi krema)

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1.   Jutarnja Rosa   
    Prvo napravite kuglice, tijesto mora da bude dovoljno tvrdo da se naprave kuglice u veličini kokosovih kuglica.Kuglice stavite na poslužavnik i u zamirzivač na pola sata.
  2.   Jutarnja Rosa
    Zatim mekani margarin izmiksajte sa šečerom, dodajte jaja i bjelanak,kiselo vrhnje,na vrhnje odozgo dodajte pecilni prašak i malo ga promješajte u vrhnju.
  3.   Jutarnja Rosa   
    Zatim dodajte mlijeko,izmiksajte i polako dodavajte brašno.Izmiksajte fino.
  4.   Jutarnja Rosa   
    Pola tijesto izlijte u namaščeni kalup a u drugoj polovini dodajte 2 žlice tamnog kakaa.Izmješajte da se lijepo sjedini i tamni deo izlijte preko svijetlog  dijela i poravnajte lepo žlicom.
  5.   Jutarnja Rosa
    Kuglice koje su stale u zamrzivač potisnite u tijesto kako na VIDEU na jednakom rastojanju .
  6.   Jutarnja Rosa   
    Pecite na 180 stepeni od 40-45 minuta u kalup br.24 ili u manju tepsiju.Ohladite.Ja sam pekla u 28 cm, ali mi je ispao niži nego u originalu.
  7.   Jutarnja Rosa   
    Dok čekate da se peče skuhajte kremu.
    Za kremu...izmješajte šecer i brašno, dodajte vanilu i polako dodavajte u mlazu mlijeko
    neprestano mješajuci metlicom da ne nastanu grudvica.A ako nastanu ukljucite štapni
    mikser i izmiksajte i grudvice ce nestati.
    7. Kremu ohladite i dodajte 100 gr. margarina i izmiksajte mikserom.Namažite kolac,
    posujte naribanom cokoladom ili kakaom.

    ..

Posluživanje

Preporučujem da koristite tamni kakao kako bi efekt na kolaču bio ljepši.Isto tako kolač 2-3 sata ohladite i zatim poslužite jer je ohlađen mnogo osvježavajući.

Related Posts:

  • Kraljevski rolat Sastojci: 10 listova tankih kora za pitu 2 jaja 400 gr pavlake 450 gr pileceg bijelog mesa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 200 gr salame 200 gr trapist sira 150 gr suhog mesa kecap masline origa… Read More
  • Kremasta torta sa čokoladom i borovnicama Za izradu kolača i poslastica koristi se tamna čokolada za kuvanje. Najbolji način da je istopite je da se čokolada iseče na tanke listiće, stavi u posudu, rastopi na blagoj vatri ili nad parom gde se ostavi dok ne bude … Read More
  • Slani kestenovi roščići Sastojci: 500 g zamrznutog lisnatog tijesta 200 g kuhanog protisnutog (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kestena 70 g maslaca 1 žličicu sjeckanog vlasca 1 manje jaje 1 bjelanjak 3 žlice ribanog sir… Read More
  • Šarenko (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Šarenko – kolač koji će vas osvojiti – topi se u ustima Sastojci ZA KORE: 3 jajeta 450 ml kisele pavlake 1 prašak za peci… Read More
  • Pancerote iz rerne Sastojci za testo: 1 dcl mlake vode 1 dcl mleka 1 dcl jogurta 1 kašika šećera 1,5 kašikica soli  1 kesica kvasca  4 kašike ulja 2 jaja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); po potrebi brašna… Read More

0 komentari :

Objavi komentar