Priprema
- Težina:
- Srednje zahtjevno
-
Prvo napravite kuglice, tijesto
mora da bude dovoljno tvrdo da se naprave kuglice u veličini kokosovih
kuglica.Kuglice stavite na poslužavnik i u zamirzivač na pola sata.
-
Zatim mekani margarin izmiksajte
sa šečerom, dodajte jaja i bjelanak,kiselo vrhnje,na vrhnje odozgo
dodajte pecilni prašak i malo ga promješajte u vrhnju.
-
Zatim dodajte mlijeko,izmiksajte i polako dodavajte brašno.Izmiksajte fino.
-
Pola tijesto izlijte u namaščeni
kalup a u drugoj polovini dodajte 2 žlice tamnog kakaa.Izmješajte da se
lijepo sjedini i tamni deo izlijte preko svijetlog dijela i poravnajte
lepo žlicom.
-
Kuglice koje su stale u zamrzivač potisnite u tijesto kako na VIDEU na jednakom rastojanju .
-
Pecite na 180 stepeni od 40-45
minuta u kalup br.24 ili u manju tepsiju.Ohladite.Ja sam pekla u 28 cm,
ali mi je ispao niži nego u originalu.
-
Dok čekate da se peče skuhajte kremu.
Za kremu...izmješajte šecer i brašno, dodajte vanilu i polako dodavajte u mlazu mlijeko
neprestano mješajuci metlicom da ne nastanu grudvica.A ako nastanu ukljucite štapni
mikser i izmiksajte i grudvice ce nestati.
7. Kremu ohladite i dodajte 100 gr. margarina i izmiksajte mikserom.Namažite kolac,
posujte naribanom cokoladom ili kakaom.
..
Posluživanje
Preporučujem da koristite tamni kakao
kako bi efekt na kolaču bio ljepši.Isto tako kolač 2-3 sata ohladite i
zatim poslužite jer je ohlađen mnogo osvježavajući.
0 komentari :
Objavi komentar