5. studenoga 2014.

Dulce De Leche


Sastojci

  • potrebno:

  •  1, 5 l mlijeka
  •  1/2 kg šećera
  •  5 vrećica vanilin šećera
  •  125 gr maslaca
  •  1 žličica sode bikarbone


Priprema

Vrijeme pripreme:
120 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Stavite mlijeko da se kuha na najslabijoj vatri, dodajte mu šećer, vanilin šećer i maslac.
  2. Kuhajte tako sve dok se ne počne zgušnjavati. (Ne znam točno koliko je to vremenski, no svakako nije manje od 2 sata, to varira valjda od jednog do drugog slučaja, kod mene je trajalo oko 2 sata, pretpostavljam da je u pitanju masnoća mlijeka, jačina vatre i slično..)
  3. Sad pazite, jer svako malo morate promiješati, pazite da ne iskipi.
  4. Probajte gustoću na ohlađenom tanjuriću, kao što se proba za marmeladu, ili pekmez.
  5. Kad se zgusnulo baš koliko vama odgovara, isključite vatru i dodajite sodu, kao da solite, pažljivo pomalo sipajući iz žličice i žustro miješajući da ne iskipi, jer ako to ne budete uradili imaš ćete kreme svuda okolo.
  6. Prespite u prikladne posude ili tegle.

Posluživanje

Maslac sam stavila iz jednog razloga, a to je da povećam mlijeku postotak mliječne masti, što mi je izuzetno uspjelo i vrlo se lijepo sjaji i kremast je skroz, vrlo sam zadovoljna.
Od ove količine sastojaka ispalo mi je 1 puna tegla od 700 gr, i jedna manja tegla od 400 gr, nepuna.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar