22. studenoga 2014.

Nutella Cheesecake


Sastojci

Broj osoba:
2 osobe
  •   Sastojici za koru
  •  7 supenih kašika mlevenog Plazma keksa (ili nekog sličnog, čak se preporučuje neki kao što je McVitie's, koji treba da se izmelje)
  •  50 gr

    margarina (ja sam koristila onaj sa ukusom vanile)
  •  1 kašika Nutelle
  •  malo mleka
  •   Sastojci za kremu
  •  200ml krem sira (što neutralnijeg)
  •  3 kašike šećera (ja sam koristila smeđi)
  •  1 kašičica ekstrakta vanile
  •  4 kašike Nutelle

Priprema

Vrijeme pripreme:
30 min
Težina:
Jednostavno
  1.    
    Prvo pripremiti koru
    Ja sam prvo izmiksala margarin i plazmu. Nije loše da margarin malo rastopite ili bar ostavite da omekša na sobnoj temperaturi. Zatim sam dodala i Nutellu.
    Prvobiitno je smesa bila pomalo peščana, možete je ostaviti i tako. Ja sam se bojala da se neće dobro formirati, pa sam dodala malo mleka, možda pola šoljice i sve to izmiksala, dok nije nastala kompaktna smesa.


    Smesu izliti u kalup i rasporediti jednako po dnu. Dok pravite kremu, staviti u frižidir da se stvrdne.
  2.    
    Zajedno izmiksati krem sir, šećer i ekstrakt vanile dok ne postane fina kompaktna krema. Probajte i po ukusu dodajte još šećera, ako vam se učini nedovoljno slatko.
    3/4 kreme rasporediti ravnomerno po kori, zatim vratiti u frižider.
    Ostataku kreme dodati Nutellu i izmiksati, dok se još jednom ne dobije fina krema. Nutella kremu rasporediti po beloj kremi i sve ostavit preko noći u frižideru.

Posluživanje

Ukrasiti po želji.
Ja sam tortu posula seckanim neslanim kikirikijim i lomljenim speculas keksom.

0 komentari :

Objavi komentar