Sastojci
Za biskvit:
- 25 g Glatkog brašna Podravka By Podravka
- 10 g kakaa By Podravka
- 25 g oraha
- ½ žličice Praška za pecivo Dolcela By Podravka
- 2 jaja
- 70 g šećera
-
1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka - 50 g maslaca
Za kremu:
- 1 Krema za kolače čokolada Dolcela By Podravka
- 1 Krema za kolače vanilija Dolcela By Podravka
- 160 g maslaca
- 160 g petit keksa
- 1 l mlijeka
Za glazuru:
- 150 g čokolade za kuhanje
- 40 g maslaca
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Brašno pomiješajte s kakaom, mljevenim orasima i praškom za pecivo.
-
Jaja, šećer i vanilin šećer miješajte električnom miješalicom dok se šećer ne otopi i dok ne dobijete gustu, pjenastu smjesu. Uz miješanje ulijte otopljeni maslac. Na kraju lagano umiješajte smjesu od brašna i kakaa.
-
Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim (30 x 18 cm). Pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C i pustite neka se ohladi.
-
2. U posudu ulijte 500 ml hladnog mlijeka, dodajte sadržaj vrećice kreme za kolače čokolada i miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom 2-3 minute.
-
Pripremljenoj kremi dodajte 80 g razrađenog maslaca, a zatim nanesite preko biskvita.
-
Po njoj rasporedite petit kekse i pokapajte ih mlijekom. Na isti način pripremite kremu od vanilije i nanesite preko keksa.
-
Maslac zakuhajte, pa kad zakipi, uklonite s vatre, dodajte čokoladu natrganu na komade, poklopite i pustite neka odstoji 2 – 3 minute. Dobro promiješajte i prelijte preko kolača.
0 komentari :
Objavi komentar