22. studenoga 2014.

Trostruki užitak

Trostruki užitak

Sastojci

  • Za biskvit:

  •  25 g Glatkog brašna Podravka By Podravka
  •  10 g kakaa By Podravka
  •  25 g oraha
  •  ½ žličice Praška za pecivo Dolcela By Podravka
  •  2 jaja
  •  70 g šećera


  •  1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
  •  50 g maslaca
  • Za kremu:

  •  1 Krema za kolače čokolada Dolcela By Podravka
  •  1 Krema za kolače vanilija Dolcela By Podravka
  •  160 g maslaca
  •  160 g petit keksa
  •  1 l mlijeka
  • Za glazuru:

  •  150 g čokolade za kuhanje
  •  40 g maslaca

Priprema

Vrijeme pripreme:
50 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Brašno pomiješajte s kakaom, mljevenim orasima i praškom za pecivo.
  2. Jaja, šećer i vanilin šećer miješajte električnom miješalicom dok se šećer ne otopi i dok ne dobijete gustu, pjenastu smjesu. Uz miješanje ulijte otopljeni maslac. Na kraju lagano umiješajte smjesu od brašna i kakaa.
  3. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim (30 x 18 cm). Pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C i pustite neka se ohladi.
  4. 2. U posudu ulijte 500 ml hladnog mlijeka, dodajte sadržaj vrećice kreme za kolače čokolada i miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom 2-3 minute.

  5. Pripremljenoj kremi dodajte 80 g razrađenog maslaca, a zatim nanesite preko biskvita.
  6. Po njoj rasporedite petit kekse i pokapajte ih mlijekom. Na isti način pripremite kremu od vanilije i nanesite preko keksa.
  7. Maslac zakuhajte, pa kad zakipi, uklonite s vatre, dodajte čokoladu natrganu na komade, poklopite i pustite neka odstoji 2 – 3 minute. Dobro promiješajte i prelijte preko kolača.

Posluživanje

Kolač ohladite i poslužite.

Savjet

Kolač možete glazirati bijelom čokoladom umjesto tamnom.

0 komentari :

Objavi komentar