Sastojci
- 100g maslaca
- 100g šećera u prahu
- 100g bijele čokolade za kuhanje
- 100g čokolade za kuhanje
- 50g kakaa
Priprema
- Težina:
-
Priprema bijele čokolade:
Na pari otopite čokoladu (nemojte čekati da voda zakuha, već odmah stavite zdjelu iznad posude s vodom i pazite da voda ne dodiruje zdjelu). Izmiksajte maslac sa šećerom u prahu pa dodajte otopljenu čokoladu. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu te punite kalupiće do 1/3 kalupa ili samo pojedine dijelove pri čemu kistom rasporedite čokoladu. Stavite kalup u hladnjak na 15 do 20 minuta.
-
Priprema crne čokolade:
Na pari otopite čokoladu (nemojte čekati da voda zakuha, već odmah stavite zdjelu iznad posude s vodom i pazite da voda ne dodiruje zdjelu). Izmiksajte maslac sa šećerom u prahu i kakaom pa dodajte otopljenu čokoladu.Čokoladu stavite u vrećicu te punite ostatak kalupa. Kalup stavite na hlađenje 2 do 3 sata u hladnjak. Kada se praline stisnu, vadite ih van iz kalupa. U slast :)
0 komentari :
Objavi komentar