- 500 g zamrznutog lisnatog tijesta
- 200 g kuhanog protisnutog
kestena - 70 g maslaca
- 1 žličicu sjeckanog vlasca
- 1 manje jaje
- 1 bjelanjak
- 3 žlice ribanog sira parmezan
- ½ žličice kajenskog papra (čili paprika)
- ili ljute paprike
- prstohvat soli
- po ½ žličice mljevenog papra i
- muškatnog oraščića
- 1 žlicu sitno sjeckanog peršina
- 1 žumanjak
- ½ žlice vode
- ribani sir parmezan za posipanje
Priprema:
Zamrznuto lisnato tijesto izvadite iz omota i složite jedan dio do
drugog te odmrzavajte oko 1-1 i ½ sat na sobnoj temperaturi. Za nadjev:
pjenasto izmiješajte maslac s vlascem pa umiješajte jaje, bjelanjak,
sol, ribani sir, začine, sjeckani peršin i protisnuti kesten. Smjesu
odložite do upotrebe u hladnjak.
Pola odmrznutog tijesta stavite na pobrašnjenu dasku i rastanjite valjkom na list veličine 45×20 cm. Iz lista tijesta oštrim nožem izrežite trokute veličine 8×20 cm. Širina trokuta treba biti
na široj strani 8 cm, a na vrhu 1 cm. Na svaki trokut stavite čajnu žlicu nadjeva i lagano, labavo zavijte u roščić. Lim oplahnite hladnom vodom, složite roščiće, premažite ih malo tučenim žumanjkom s ½ žlice vode, pospite ribanim sirom i odložite 15 min u hladnjak da se odmore. Od preostalog tijesta i nadjeva izradite roščiće na način kao i prethodne.
Pećnicu ugrijte na 200°C. Odmorene roščiće pecite 10-12 min na trećoj prečki odozdo. Pečene roščiće odmah izvadite iz lima i poslužite ih mlake, a i hladni su vrlo dobri /Kruna.
Pola odmrznutog tijesta stavite na pobrašnjenu dasku i rastanjite valjkom na list veličine 45×20 cm. Iz lista tijesta oštrim nožem izrežite trokute veličine 8×20 cm. Širina trokuta treba biti
na široj strani 8 cm, a na vrhu 1 cm. Na svaki trokut stavite čajnu žlicu nadjeva i lagano, labavo zavijte u roščić. Lim oplahnite hladnom vodom, složite roščiće, premažite ih malo tučenim žumanjkom s ½ žlice vode, pospite ribanim sirom i odložite 15 min u hladnjak da se odmore. Od preostalog tijesta i nadjeva izradite roščiće na način kao i prethodne.
Pećnicu ugrijte na 200°C. Odmorene roščiće pecite 10-12 min na trećoj prečki odozdo. Pečene roščiće odmah izvadite iz lima i poslužite ih mlake, a i hladni su vrlo dobri /Kruna.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar