- 10 listova tankih kora za pitu
- 2 jaja
- 400 gr pavlake
- 450 gr pileceg bijelog mesa
- 200 gr salame
- 200 gr trapist sira
- 150 gr suhog mesa
- kecap
- masline
- origano
- so,biber
Polupamo jaja, dodamo pavlaku, posolimo, pobiberimo i
dodamo origano.
Pilece meso isjecemo na tanje kriske i potom ga istucamo (rasporedimo meso, kao i ostale sastojke za dva rolata). Salamu isjecemo na tanke kolutove, a suho meso na kockice.
Odvojimo pet kora za jedan rolat. Svaku koru premazemo pripremljenom smjesom i na svaku dodamo malo kecapa, ali ne previse.
Na zadnji list kore poredamo bijelo pilece meso, na njega stavimo salamu, pospemo suhim mesom, sirom, kecapom i maslinama. Kore pazljivo uvijemo u rolat.
Postupak ponovimo jos jednom. U podmazan pleh redamo rolate i stavimo da se pece na tem. 180° C. Pecene rolate poprskati sa malo vode i prekriti folijom, da omeksaju. Sluziti toplo!
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar