14. veljače 2015.

Kraljevski rolat

kraljevski rolat Kraljevski rolatSastojci:
  • 10 listova tankih kora za pitu
  • 2 jaja
  • 400 gr pavlake
  • 450 gr pileceg bijelog mesa


  • 200 gr salame
  • 200 gr trapist sira
  • 150 gr suhog mesa
  • kecap
  • masline
  • origano
  • so,biber
Priprema:
Polupamo jaja, dodamo pavlaku, posolimo, pobiberimo i

dodamo origano.
Pilece meso isjecemo na tanje kriske i potom ga istucamo (rasporedimo meso, kao i ostale sastojke za dva rolata). Salamu isjecemo na tanke kolutove, a suho meso na kockice.
Odvojimo pet kora za jedan rolat. Svaku koru premazemo pripremljenom smjesom i na svaku dodamo malo kecapa, ali ne previse.
Na zadnji list kore poredamo bijelo pilece meso, na njega stavimo salamu, pospemo suhim mesom, sirom, kecapom i maslinama. Kore pazljivo uvijemo u rolat.
Postupak ponovimo jos jednom. U podmazan pleh redamo rolate i stavimo da se pece na tem. 180° C. Pecene rolate poprskati sa malo vode i prekriti folijom, da omeksaju. Sluziti toplo!

Prijatno!

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar