13. veljače 2015.

Kremasta torta sa čokoladom i borovnicama

Za izradu kolača i poslastica koristi se tamna čokolada za kuvanje. Najbolji način da je istopite je da se čokolada iseče na tanke listiće, stavi u posudu, rastopi na blagoj vatri ili nad parom gde se ostavi dok ne bude potpuno tečna. Tako rastopljena i rashlađena čokolada se koristi za izradu poslastica.



Sastojci


300 g
mlevenog keksa
150 ml
soka od jabuke
450 g
sitnog sira od obranog mleka
400 ml
slatke pavlake
100 g
šećera u prahu
200 g


čokolade
500 g
borovnica

Priprema

Keks pomešati sa sokom od jabuke, sjediniti i smesu za koru staviti u kalup. Čokoladu rastopiti i prohladiti. Umutiti u činiji sitan sir sa šećerom. Dodati čokoladu u umućenu pavlaku. Polovinu borovnica staviti na koru od keksa, premazati polovinom fila, dodati ostatak borovnica i preostali fil. Ukrasiti i dobro ohladiti tortu.

 

Related Posts:

  • Grčka gozba – pileći suvlaki sa rižom i povrćem Ako želite napraviti večeru ili ručak inspirisan grčkom kuhinjom onda za vas imamo preporuku za pravu malu gozbu. U pitanju je grčki suvlaki … Read More
  • Slatke korpice od kokosa i badema Ove slatke korpice su kao stvorene za zabave slave ili dečije rođendane i to posebno one koje padaju ljeti jer se ne peku i jednostavne su za pripremu. Glavni sastojci su kokos i puter od badema. Ove male slatke zalo… Read More
  • Kako se riješiti celulita? Gotovo da nema žene koja ne muči muku s celulitom, a čak i djeca pate od ove bolesti današnjice, upozoravaju stručnjaci. Premalo kretanja, nedovoljno fizičke aktivnosti i hrana puna aditiva, najviše utiču na stvaranje „po… Read More
  • Vježbanjem do savršene stražnjice Svaka žena želi da ima lijepo oblikovanu guzu, jer onda svaki komad odjeće na njoj stoji lijepo. Ali kako biste postigli savršenu stražnjicu nisu vam potrebne dijete i skupocjeni preparati. Žene koje imaju savršenu stražn… Read More
  • Kremasta piletina sa švajcarskim sirom Nama od samog ovog naslova ide voda na usta. Probajte piletinu pripremljenu na ovaj način i sigurni smo da će  brzo postati omiljeno jelo vaših ukućana.   Ovo nije niskokalorični recept i svi koji paze na k… Read More

0 komentari :

Objavi komentar