Za izradu kolača i poslastica koristi se tamna čokolada za kuvanje. Najbolji način da je istopite je da se čokolada iseče na tanke listiće, stavi u posudu, rastopi na blagoj vatri ili nad parom gde se ostavi dok ne bude potpuno tečna. Tako rastopljena i rashlađena čokolada se koristi za izradu poslastica.
Sastojci
300 g
mlevenog keksa
150 ml
soka od jabuke
450 g
sitnog sira od obranog mleka
400 ml
slatke pavlake
100 g
šećera u prahu
200 g
čokolade
500 g
borovnica
Priprema
Keks pomešati sa sokom od jabuke, sjediniti i smesu za koru staviti u kalup. Čokoladu rastopiti i prohladiti. Umutiti u činiji sitan sir sa šećerom. Dodati čokoladu u umućenu pavlaku. Polovinu borovnica staviti na koru od keksa, premazati polovinom fila, dodati ostatak borovnica i preostali fil. Ukrasiti i dobro ohladiti tortu.
0 komentari :
Objavi komentar