13. veljače 2015.

Čokoladna kesten torta


Kesten pripada koštunjavom voću, ali se po sastavu bitno razlikuje od ostalih plodova iz ove grupe po visokom sadržaju ugljenih hidrata, posebno skroba, manjem udelu masti u odnosu na uljima bogato koštunjavo voće i po prisustvu manje količine vitamina C.

Sastojci



500 g
kesten pirea
200 g
margarina
100 g
šećera u prahu
20 ml
ruma
4
jaja
150 g
šećera
100 g
čokolade
125 g
margarina
2 kesice
pudinga od čokolade
100 g
šećera
600 ml
mleka
100 g


margarina
200 g
čokolade

Priprema

Za prvi fil: penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati rum i kesten pire, promešati i sjediniti fil. Za drugi fil: umutiti jaja sa šećerom, kuvati na pari dok se ne zgusne, dodati čokoladu, rastopiti i ohladiti. U ohlađen fil dodati penasto umućen margarin, promešati i sjediniti i ovaj fil. Za treći fil: razmutiti puding sa malo mleka, a u preostalo mleko staviti šećer, zagrejati, dodati puding i kuvati dok se ne zgusne. Puding ohladiti, dodati umućen margarin i sjediniti. Sva tri fila dobro ohladiti. U kalup staviti prvo fil od kestena, narendati čokoladu, staviti drugi fil, i preko njega narendati čokoladu, a zatim staviti i treći fil. Preko cele torte narendati preostalu čokoladu i ostaviti u frižider da se dobro ohladi.

 

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar