13. veljače 2015.

Ćevapi na luku

Svaki komad mesa ili povrća serviran pravo sa žice roštilja, uvek je posebnog ukusa i mirisa. Uz dobre savete i odgovarajuće recepte, priprema roštilja može postati pravi kulinarski doživljaj. 

Sastojci


600 g
mlevenog junećeg mesa
300 g
mlevenog svinjskog mesa
40 ml


mineralne vode
1 kašičica
sode bikarbone
so
biber
1
belance
2 čena
belog luka

Prilog

400 g


iseckanog crnog luka
1 veza
iseckanog mladog luka
400 g
iseckanog crvenog luka

Priprema


U činiju staviti meso, mineralnu vodu, sodu bikarbonu, začine, belance i iseckan beli luk. Promešati rukom smesu i praviti ćevape. Ruke premazati uljem dok se prave ćevapi, jer će se lakše formirati i smesa neće lepiti za dlanove. Ispeći ćevape na grilu dok ne postanu rumeni i hrskavi. Crni, crveni i mladi luk sitno iseckati, staviti na tacnu i odgore poređati ćevape.

Related Posts:

  • Torta od mrkve koju će voljeti i vaši maleni! Torta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); od mrkve koju će voljeti i vaši maleni! 21.07.2014. Za tortu je potrebno: 5 većih komada mrkve 4 jaja 100 ml ulja 180 … Read More
  • Svarcvald snite Sastojci za biskvit: 120 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); gr maslaca 120 gr cokolade 5 jaja 120 gr secera u prahu 2 vanil secera 40 gr brasna 40 gr gustina 60 gr mljevenih badema 60 gr mljeve… Read More
  • Fenjeri Sastojci za testo: 550 gr mekog brasna 1 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); svez kvasac 2 dcl mleka 1 dcl ulja 1 kasicica secera 1 kasika soli Sastojci za nadev: 8 pilecih virsli 200 gr krem sir… Read More
  • Divna torta Sastojci za koru: 6 bjelanjaka 100 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); gr secera 1 kasika brasna 100 gr mljevenih oraha Sastojci za kremu: 0,5 l mlijeka 6 zumanjaka 6 kasika secera 1 margarin 300… Read More
  • Ružice Sastojci: 500 gr gotove jufke  800 gr oraha 20 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); gr tirita 1 puter 100 ml ulja Agda: 1 kg šećera 12 fildžana vode ili šoljica Svaku jufku premazati rastop… Read More

0 komentari :

Objavi komentar