Svaki
komad mesa ili povrća serviran pravo sa žice roštilja, uvek je posebnog
ukusa i mirisa. Uz dobre savete i odgovarajuće recepte, priprema
roštilja može postati pravi kulinarski doživljaj.
Sastojci
600 g
mlevenog junećeg mesa
300 g
mlevenog svinjskog mesa
40 ml
mineralne vode
1 kašičica
sode bikarbone
so
biber
1
belance
2 čena
belog luka
Prilog
400 g
iseckanog crnog luka
1 veza
iseckanog mladog luka
400 g
iseckanog crvenog luka
Priprema
U činiju staviti meso, mineralnu vodu, sodu bikarbonu, začine, belance i iseckan beli luk. Promešati rukom smesu i praviti ćevape.
Ruke premazati uljem dok se prave ćevapi, jer će se lakše formirati i
smesa neće lepiti za dlanove. Ispeći ćevape na grilu dok ne postanu
rumeni i hrskavi. Crni, crveni i mladi luk sitno iseckati, staviti na tacnu i odgore poređati ćevape.
0 komentari :
Objavi komentar