5. studenoga 2014.

Chicken popcorn


CHICKEN POPCORN - okruglice od piletine /

Sastojci

  •  300-400g pilece meso
  •  1 zlicica senf
  •  1-2 zlice persin
  •  1 cesnjak
  •  1 jaje
  •  1 zlica ulje
  •  1/3 zlicice

    sol
  •  1 zlica brasno
  •  2 zlicice limun - sok
  •  na vrh zlicice papar
  • Za umakanje

  •  1 salica brasno
  •  2 jaje
  •  1 puna zlicica mljevena slatka paprika
  •  1 salica krusne mrvice
  •  1/3 zlicice crni papar

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1.    
    Ako radite sa ostacima pecene kokice, onda odstranite svaki komadic mesa od kosti, sve sto vidite na ovoj slici je meso koje je ostalo od pecene kokice nakon sto su se pojela pileca prsa, batci i karabatci dakle meso koje se u vecini slucajeva baca jer je uz kosti :-)

    Ako zelite pripremiti sa svjezim mesom onda ili napravite juhu od bataka ili krilca pa odvojite meso za ovaj recept, ili mozete pilece meso prvo ispeci ili poprziti pa onda koristiti meso dalje za popcorn iako je svrha ovog recepta da se iskoriste ostaci pecene kokice. 
  2.    
    Meso zajedno sa ostalim sastojcima dodati u mikser i izmijesati u finu smjesu.
    Oblikovati u kuglice i ostaviti u hladnjaku da odstoji 15 minuta.
  3. Krusne mrvice pomijesati sa paprom i crvenom paprikom.
    Kuglice uvaljati u brasno, pa u umucena jaja i na kraju u smjesu sa mrvicama i stavljati peci na jako zagrijano ulje. Posto je piletina vec skuhana dovoljno je poporziti samo kratko da mrvice dobiju zlatnu boju
  4. Majonezu pomijesajte sa 2-3 zlicice soka od limuna i posluzite uz popcorn! 

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar