-
Pripremite krumpir:
Ocistite krumpir od kore.Izaberite malo vece duguljaste
krumpire.Donji dio krumpira odrezite ravno da moze stajati .Gornji dio
izdubite,sacuvajte krumpir koji ste izdubili za salatu ili skuhajte krem
juhicu.
-
Krumpir operite ,dobro osusite,lagao pososlite.
U tavu stavite malo maslinovog ulja i pustite da se zagrije pa na njemu preprzite krumpir da dobije finu boju.
-
Nauljite lagano posudu u kojoj ce te peci krumpir .Poslozite peceni krumpir u posudu.
-
Napravite nadjev:
Nasjeckajte sitno cesnjak, luk,papriku i piletinu.
U tavui zagrijte malo ulja pa dodajte nasjeckani luk i papriku
pustite da se malo dinsta da omeksa a potom dodajte sitno nasjeckanu
piletinu i cesnjak .
Pirjajte sve zajedno da se sve poveze i da ishlapi visak tekucine.
Nasjeckajte rajcicu na kockice pa je dodajte u meso nastavite pirjati jos 15 min.
Dodajte nasjeckani persin ,kumin,mljevenu papriku ,sol i
papar.Isprobajte ako vam je dovoljno zacinjeno maknite sa strane da se
kratko ohladi.
-
Nadjenite krumpir smjesom od mesa.
Na vrh krumpira stavite fetu narezane rajcice da zastiti meso od isusivanja i za ukus.
Preljev:
U posudicu izmijesajte koncentrat rajcice i vodu .
Prelijte oko punjenih krumpira,okolo mozete stavite i visak nadjeva.
-
Pecite u zagrijanoj pecnici na 200C/40 min.
Provjerite cackalicom lagano dali je krumpir gotov.
-
Servirajte toplo uz razne salate.
Prije serviranja na vrh mozete stavite malo metvice ili persina.
0 komentari :
Objavi komentar