Sastojci
- 450 gr brasna
- 250 gr pire od zute bundave
- 1 jaje
- 1 zlica bundavinog ili maslinovog ulja
- 150 ml mleka sa malo masnoce ili voda
- 1.5 - 2 zlicica soli
- malo manje od jedne male zlicice suvog kvasca
Priprema
- Težina:
-
U posudu za mesanje pomesati sve suhe sastojke, pa dodati 250 gr pire od bundve, ulje, jaje i mlako mleko ili vodu. Sve sjediniti sa zlicom. Staviti posudu u najlonsku vrecu ili prekriti krpom. Neka stoji na sobnoj temperaturi preko noci, najmanje 12 sati.
-
Sutra dan na pek -papir koji smo prethodno posuli sa dosta brasna istresti sav sadrzaj testa, posluziti se spatuljom ( testo ce biti jako mekano i rupicasto ), pomocu spatule sa vih strana presaviti ka unutra.
-
Posudu sa poklopcem nauljiti sa podosta ulja i u nju staviti testo ( posluziti se pomocu papira za pecenje, izvrniti naopoako u posudu. Prekriti i neka stoji 2 sata na sobnoj temperaturi.
-
U medju vremenu ukopcati pecnicu na 240 stepeni.
-
Kruh peci u zagrejanoj pecnici na 240 stepeni 30 minuta u poklopljenoj posudi a zatim skiniti poklopac i neka se pece jos 15 minuta.
0 komentari :
Objavi komentar