24. kolovoza 2014.

Margarita pita u ledu

Taj magični koktel Margarita! Koja ga žena ne voli? Još će vam se više svidjeti Margarita pita i to zaleđena. Osvježenje za pet





pagead2.googlesyndication.com pagead2.googlesyndication.com


Ovaj koktel (sigurno nazvan po nekoj prelijepoj Margariti) je napoznatiji koktel sa tekilom, a nastao je još 30-tih godina. Ako volite retro, ako vam se sviđa “Veliki Getsbi” i sve te zabave 20-tih i 30-tih, ili jednostavno volite Margarite, onda je ova pita vaš hit desert.
I ne plašite se, nema mnogo tekile, ali zato dominira divan osvježavajući okus limete. Ovo je odličan desert za ljetne večernje druženje.



Margarita pita u ledu – recept:

Kora:
Margarita

3 šolje mrvica graham krekera
3 kašike šećera
5 kašike otopljenog putera
Fil:
450 gr krem sira (na sobnoj temperaturi)
½ šolje šećera
6 kašika svježeg soka limete
2 kašike svježeg soka limuna
Korica 1 limete
2 kašike tekile
1 kašika Grand Marnier likera (nije obavezno)
Šlag i kolutići limete za ukras
Mrvice keksa stavite u posudu srednje veličine. Dodajte šećer i otopljeni puter i dobro izmješajte da se sjedini. Podmažite okruglu tepsiju za pitu i uspite mješavinu. Pritisnite i oblikujte koricu. Stavite tepsiju sa korom u zamrzivač da se stegne dok vi pravite Margarita fil.
U posudu stavite krem sir, ½ šolje šećera, sok limuna i limete, koricu limete, tekilu i Grand Marnier liker (ako ga koristite).
Električnim mikserom na nižoj brzini mutite sastojke. Kada dobijete sjedinjenu smjesu, malo pojačajte brzinu i mutite 5 minuta dok ne postane izdašna.
Izvadite tepsiju iz zamrzivača, uspite Margarita fil i zagladite površinu, pa zaledite sve tokom noći.
Prije služenja izvadite Margarita pitu iz zamrzivača na 10 ili 15 minuta. Komade režete oštrim nožem, a ukoliko budete imali poteškoća sa rezanjem, nož zagrijjte pod mlazom tople vode. Svi komad ukrasite sa malo šlaga i komadićem limete.

Related Posts:

  • Pahuljica   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: BISKVIT:5 bjelanaca 5 kašika šećera 5 kašika brašna 1/2 praška za pecivo KREMA:500 ml mlijeka 5 žumanaca 100 g šećera 1 vanilin šećer 50 gr čokol… Read More
  • Klasični minjoni   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebni sastojci: … Read More
  • Čokoladni kolač sa petit beurre keksom  Kada kombinaciju biskvitnog testa sa kakaom, žutog krema sa ukusom vanile upotpunimo keksom petit beurre ,dobijamo vrlo primamljivu poslasticu idealnu za posluženje sladokusaca svih uzrasta... (adsbygoogle =… Read More
  • Labudovo jezero (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: 375gr margarina, 15 jaja, 375gr šećera u prahu, 300 gr čokolade, 3 kašike brašna, 250gr mlevenih oraha, prašak za pecivo, 300gr šlaga. (adsbygo… Read More
  • Esperanto torta Potrebno je: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 10 jaja, 10 kašika šećera, 10 kašika brašna, 500 g mljevenih oraha, kesica praška za pecivo, 2 kesice vanilin šećera, 200 g čokolade, 150… Read More

0 komentari :

Objavi komentar