Potrebni sastojci:
crvena i zuta jestiva boja,
1 kasika belog ruma,
500 g suvog fondana,
70 g secera u prahu,
200 g sirovog marcipana,
150 g marmelade od kajsija,
120 g mlevenih badema,
120 g brasna,
5 belanaca,
120 g secera,
naribana kora jednog limuna,
80 g sirovog marcipana,
6 zumanaca,
Pripremanje:
Pokrijte pergamentom dva lima. Zagrejte rernu na 220 C. Izmesajte zumanca s marcipanom, polovinom kolicine secera i limunovom korom, da dobijete penusavu smesu. Od belanaca ulupajte cvrstu penu, umesate u nju secer, pa je dodajte zumancima. Testu umesajte jos brasno i bademe. Premazite testom pergament u limu. Pecite 8-10 minuta na srednjoj precki. Jos vruce testo okrenite i odstranite pergament. Jednu plocu testa premazite marmeladom, pa na nju stavite drugu. Presecite zatim testo na tri parceta jednake sirine, premazite ih marmeladom i poslazite jedno na drugo. Pomesajte marcipan s prosejanim secerom u prahu i razvaljajte ga poput testa, pa njime pokrijte biskvit. Odozgo stavite alu-foliju, opteretite je daskom i ostavite da stoji 24 sata. Nasecite biskvit na kvadrate 4x4 cm ili pravougaonike 2,5x5 cm. Za preliv, otopite na pari fondan i promesajte ga da postane gladak. Pazite, fondan sme da bude samo mlak! Umesajte u njega rum, a ako je potrebno i malo belanceta. Fondan mora biti tecan, ali gust. Njime premazite minjone. Zelite li da budu raznobojni, u deo tecnog fondana stavite nekoliko kapi jestive boje. Minjone ukrasiti po zelji. Ostavite minjone na resetki jedan do dva sata, da se dobro osuse. Pre sluzenja stavite ih u papirne korpice. Prijatno
pinkradio
0 komentari :
Objavi komentar