2. rujna 2014.

Torta sa piškotama i višnjama

IMG_1588

Potrebno je

2 veće+1manja kutija piškota (oko 500 gr)
mlijeko za natapanje piškota
rum
4 žumanca
 3 kašike šećera
3-4 kesice vanile
100 gr bijele čokolade (ja koristim milku)
50-60 gr putera
1 dl slatke pavlake


  2 šlag pjene
mlijeko za šlag
  4-5 kašika pečenih mljevenih lješnika


tegla kompota od višanja
1 šlag pjena
mlijeko za šlag



Žumanca umutite sa šećerom i vanilom i skuvajte na pari. U vruć fil dodati čokoladu, promiješati da se istopi pa dodati i puter isječen na kocke. Ostaviti fil da se potpuno ohladi.

Hladan fil umutiti mikserom pa mu dodati 1 dl umućene slatke pavlake i još malo umutiti da se fil poveže.
Šlag pjenu umutiti po uputstvu sa kesice pa joj dodati lješnik.
Piškote umočiti u mlijeko pomiješano sa rumom pa slagati red piškota, žuti fil, višnje, šlag sa lješnicima, piškote, žuti fil, višnje, šlag sa lješnicima, piškote, žuti fil, šlag sa lješnicima. Tortu ostaviti da prenoći u frižideru. Sjutra prebaciti tortu na tanjir sa koga će se služiti i napraviti oko nje ogradicu od piškota namočenih u mlijeko i rum . Odozgo ukrasiti šlagom i višnjama.
Torta je za kalup prečnika 20 cm.  


Planethrane 

Related Posts:

  • Kinder Pinguin (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebni sastojci: Biskvit: 5 jaja-o… Read More
  • Labudovo jezero (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: 375gr margarina, 15 jaja, 375gr šećera u prahu, 300 gr čokolade, 3 kašike brašna, 250gr mlevenih oraha, prašak za pecivo, 300gr šlaga. (adsbygo… Read More
  • Pahuljica   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: BISKVIT:5 bjelanaca 5 kašika šećera 5 kašika brašna 1/2 praška za pecivo KREMA:500 ml mlijeka 5 žumanaca 100 g šećera 1 vanilin šećer 50 gr čokol… Read More
  • Klasični minjoni   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebni sastojci: … Read More
  • Čokoladni kolač sa petit beurre keksom  Kada kombinaciju biskvitnog testa sa kakaom, žutog krema sa ukusom vanile upotpunimo keksom petit beurre ,dobijamo vrlo primamljivu poslasticu idealnu za posluženje sladokusaca svih uzrasta... (adsbygoogle =… Read More

0 komentari :

Objavi komentar