3. rujna 2014.

Čokoladna torta bez brašna i šećera

Čokoladna torta bez brašna i šećera zauvijek će promijeniti vaše viđenje deserta




Biskvit:
4 jaja
stevija (po ukusu)
1 dl soka od višanja (može i od zamrznutih)
2 žlice likera od višnje ili ruma
2 dl kiselog vrhnja
200 g fino mljevenih badema ili lješnjaka
prašak za pecivo
1,5 velika žlica psyllium praška
50 g kakaa
korica 1 biolimuna

Istucite snijeg od bjelanaca. Umutite žumanca sa stevijom, dodajte sok od višnje, malo likera od višnje ili ruma, kiselo vrhnje, brašno od orašastih plodova u koje ste umiješali prašak za pecivo, psyllium prašak, kakao i limunovu koricu. Dobro izmiksajte, dodajte snijeg pa sve umiješajte u finu smjesu.
Ulijte u prethodno namašćen kalup za tortu i pecite oko 5 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C, zatim smanjite temperaturu na 180 °C i pecite oko 40 minuta ili dok čačkalica kojom provjeravate tijesto ne ostane suha.

Krema:
125 g maslaca
3 velike žlice mješavine stevije (2 puta slađe od šećera)
100 g kakaa
2 žlice likera od višanja ili ruma
1 jaje
2 žlice vode ili mlijeka
1 vrećica burbon vanilije
2 žlice mljevenih pečenih lješnjaka

Izmiješajte pjenasto maslac, steviju, kakao i liker, pa dodajte jaje, vodu i burbon vaniliju. Kad dobijete glatku smjesu, dodajte lješnjake. Nakon što ste smjesu dobro izmiješali, stavite je da odstoji na mjestu koje nije prehladno.

Preljev:
2 dl slatkog vrhnja
200 g čokolade (najmanje 70% kakaa)
½ žličice cimeta



Vrhnje, cimet i razlomljenu čokoladu kuhajte na pari tako da se topi, a ne kuha. Kad  čokolada u vrhnju sasvim omekša, izmiješajte je u gustu smjesu i ostavite da odstoji na štednjaku. 
Pečeni biskvit oprezno izvadite iz kalupa i, kad se malo ohladi, prerežite ga vodoravno na pola. Ako želite više arome i mirisa, možete po polovicama nakapati sok od višanja pomiješan s malo likera ili malo ruma. Biskvit stavite na dno, u sredinu nanesite kremu, pa drugom polovicom poklopite tortu i prelijte je preljevom. Ukrasite mljevenim pečenim lješnjacima.

sensaklub.hr

Related Posts:

  • Tortice sa krem sirom prelivene slatkom od malina Magija savršenog ukusa. Ove slatke tortice su naprosto neodoljive. Jednostavno ih je napraviti, a možete ih preliti slatkom od bilo kog bobičavog ili šumskog voća. Na blogu Wildeinthekitchen,  koristili … Read More
  • Šarena tunel torta Ova tunel torta je jednostavno savršena za ljeto. Pored toga što je prepuna svježeg voća, fenomenalno izgleda i krije iznenađenje. Ako želite obradovati nekoga ovo ljeto onda je ova šarena voćna torta savršen izbor. I št… Read More
  • Zaher rolat  Fenomenalan rolat, a ujedno i jednostavan za pripremiti. Ako želite nešto slatko,  s tim da je lagano za pripremu, Toplo vam preporučujemo Zaher rolat   Za tijesto:4 jajet… Read More
  • Kolač od vanile i malina Ovakve kolače najviše volimo, jednostavne, ukusne, ne pretjerano skupe, a može da ih napravi svatko ko ima mrvicu kulinarskog znanja. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Katie ima blog veoma inte… Read More
  • Neodoljivo kremasti kolač od vanile i malina Možda će vam se priprema ovog kolača učiniti pomalo komplikovanom, ali vjerujte nam na riječ svaki minut i svaka kap znoja utrošena u pripremu ovog kolača se i te kako isplati. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || … Read More

0 komentari :

Objavi komentar