5. studenoga 2014.

Crnac u bijelom


Sastojci

  • Krema

  •  500 ml slatkog vrhnja
  •  200 g bijele čokolade
  •  2 vrečice praška za cappuccino vanilija
  •  1 Šlag fix Dolcela
  • Tijesto:

  •  6 bjelanjaka
  •  70 g

    šećera
  •  prstohvat soli
  •  125 g omekšalog maslaca
  •  100 g šećera
  •  1 Vanilin šećer Dolcela
  •  6 žumanjaka
  •  3 pune jušne žlice Lino lada nougat
  •  140 g mljevenih oraha
  •  30 g brašna
  •  na vrh noža Prašak za pecivo Dolcela

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Zagrijati slatko vrhnje do vrenja. Maknuti s vatre pa ubaciti natrganu bijelu čokoladu i prašak za cappuccino. Miješati dok se potpuno ne otopi pa ostaviti da se ohladi. Nakon što je na pola ohlađeno staviti u hladnjak da se ohladi do kraja.
  2. Pripremiti tepsiju od pećnice veličine cca 33x30 cm, obložiti ju papirom za pečenje. Uključiti pećnicu na 180 st.C.
  3. Za tijesto odvojiti bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke miksati sa 70 g šećera i par zrna soli.
  4. U drugoj posudi miksati omekšali maslac sa šećerom i vanilin šećerom. Kad je postane pjenasto dodati jedan po jedna žumanjak, a nakon svakog miksati dok se dobro umiješa u ostatak smjese. Zatim dodati 3 pune žlice nutelle pa miksati da nastane gusta smjesa jednolične boje. Sad dodati dvije žlice snijega od bjelanjaka kako bi se lakše dodali suhi sastojci. Dodati mješavinu oraha, brašna i praška za pecivo, a na kraju dodati preostali snijeg od bjelanjaka.
  5. Tijesto uliti na papir za pečenje pa ravnomjerno raširiti po cijeloj širini tepsije. Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 st.C.
  6. Pečeno ostaviti da se ohladi pa odrezati na tri trake jednake širine (npr. 11x30 cm).
  7. Ohlađenu kremu izvaditi iz hladnjaka pa razraditi mikserom. Dodati učvršćivač za šlag pa miksati do željene čvrstoće.
  8.   Crnac u bijelom
    Slagati traku biskvita, premazati trećinom kreme, drugu traku biskvita, premazati drugom trećinom kreme, treću traku biskvita pa premazati ostatkom kreme i ukrasiti po želji ili jednostavno naribati po vrhu čokolade.

Posluživanje

Napomena: Kod slaganja traka biskvita treba biti pažljiv, prebacivati ga raširenih prstiju i dlanova jer je biskvit sočan i osjetljiv na savijanje.

Još slika

Related Posts:

  • Posni karamel keks kolač Sastojci: 1 kesa “Zlatni (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); pek” petit keksa 300 g šećera 9 dl vode 3 pudinga od karamela 1 margarin posni Dijavit 8 kaši… Read More
  • Žito torta na vodi Sastojci za kore: 250 gr (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); meda 2,5 dl piva 200 gr secera 1 kasika sode bikarbone 380 gr brasna Sastojci za fil: 300 gr secera 2 dl… Read More
  • Puslica torta sa višnjama Sastojci: 100 gr puslica 3oo gr čokolade 80 gr margarina 50 gr šećera 0,5 dl vode 2 kašike gustina 600 gr višnje bez košpice 3 žumanjka 3 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push… Read More
  • Posna medeno srce torta Sastojci za tortu: 1 kg (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); posnog keksa 1 kg medeno srce (redjati tako da nemate praznine izmedju) 1,5 l gaziranog soka od pomorandze + 1 l… Read More
  • Torta sa piškotama i kremom Sastojci i priprema: Još jedna odlična torta koju nije mnogo teško napraviti ali ćete dugo uživati u njoj. Sastojci: 300 grama (adsbygoogle = window.adsbygoogle || … Read More

0 komentari :

Objavi komentar