Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
Zagrijati slatko vrhnje do
vrenja. Maknuti s vatre pa ubaciti natrganu bijelu čokoladu i prašak za
cappuccino. Miješati dok se potpuno ne otopi pa ostaviti da se ohladi.
Nakon što je na pola ohlađeno staviti u hladnjak da se ohladi do kraja.
-
Pripremiti tepsiju od pećnice veličine cca 33x30 cm, obložiti ju papirom za pečenje. Uključiti pećnicu na 180 st.C.
-
Za tijesto odvojiti bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke miksati sa 70 g šećera i par zrna soli.
-
U drugoj posudi miksati omekšali
maslac sa šećerom i vanilin šećerom. Kad je postane pjenasto dodati
jedan po jedna žumanjak, a nakon svakog miksati dok se dobro umiješa u
ostatak smjese. Zatim dodati 3 pune žlice nutelle pa miksati da nastane
gusta smjesa jednolične boje. Sad dodati dvije žlice snijega od
bjelanjaka kako bi se lakše dodali suhi sastojci. Dodati mješavinu
oraha, brašna i praška za pecivo, a na kraju dodati preostali snijeg od
bjelanjaka.
-
Tijesto uliti na papir za pečenje
pa ravnomjerno raširiti po cijeloj širini tepsije. Staviti peći u
prethodno zagrijanu pećnicu na 180 st.C.
-
Pečeno ostaviti da se ohladi pa odrezati na tri trake jednake širine (npr. 11x30 cm).
-
Ohlađenu kremu izvaditi iz hladnjaka pa razraditi mikserom. Dodati učvršćivač za šlag pa miksati do željene čvrstoće.
-
Slagati traku biskvita, premazati trećinom kreme,
drugu traku biskvita, premazati drugom trećinom kreme, treću traku
biskvita pa premazati ostatkom kreme i ukrasiti po želji ili jednostavno
naribati po vrhu čokolade.
Posluživanje
Napomena: Kod slaganja traka biskvita
treba biti pažljiv, prebacivati ga raširenih prstiju i dlanova jer je
biskvit sočan i osjetljiv na savijanje.
0 komentari :
Objavi komentar