22. lipnja 2015.

Puslica torta sa višnjama

puslica torta sa višnjama Puslica torta sa višnjama

















Sastojci:
  • 100 gr puslica
  • 3oo gr čokolade
  • 80 gr margarina
  • 50 gr šećera
  • 0,5 dl vode
  • 2 kašike gustina
  • 600 gr višnje bez košpice
  • 3 žumanjka
  • 3 kašike šećera
  • 2 vanilije
  • 3 kašike mlijeka
  • 2 dl vrhnja za kolače
  • 100 gr mljevene plazme keksa
  • 2 šlag kreme
Priprema:
U okrugli kalup koji je prethodno obložen folijom, poredat puslice.
Ja sam na foliju stavila list oblatne ali nije nužno ako nemate.
Prelit preko puslica smjesu od 200 gr čokolade koja treba bit otopljena sa 80 gr margarina.
Ostaviti u frižider da se stegne.
Skuhat 50 gr šećera sa 0,5 dl vode i 2 kašike gustina. Dok je vrelo u to dodat 600 gr višanja.
Ohladit i nanijet na tortu. Zatim nanijet fil.
Postupak izrade fila:
Otopiti 100 gr čokolade sa 2 dl vrhnja, dobro ohladiti i izmiksati.
Dok se ta čokolada hladi, umutiti na pari 3 žumanjka sa 3 kašike šećera, dodat 2 vanilije i 3 kašike mlijeka i sve dobro sjedinit neprestano miješajući.
Ohladit i u tu smjesu od žumanjaka dodat prethodno ohlađenu i izmiksanu čokoladu sa vrhnjem.
Dodat 100 gr mljevenog plazma keksa.
Nanijeti fil preko sloja od višanja i dobro utisnuti u kalup.
Ja sam na višnje stavila 1 red petit keksa, ali i ne mora bit.
Cijelu tortu premazat sa 2 umućene šlag kreme. Posut mljevenim orasima ili čokoladnim mrvicama.
Prijatno!

Related Posts:

  • Puslica torta sa višnjama Sastojci: 100 gr puslica 3oo gr čokolade 80 gr margarina 50 gr šećera 0,5 dl vode 2 kašike gustina 600 gr višnje bez košpice 3 žumanjka 3 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push… Read More

0 komentari :

Objavi komentar