Još jedna odlična torta koju nije mnogo teško napraviti ali ćete dugo uživati u njoj.
Sastojci:
Šlag krema:
Kalup za torte br.26
Način pripreme:
6 dcl mlijeka i vaniliju šećer staviti da kuha. Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati u to gustin, puding vaniliju i 400 ml mlijeka to dodati u mlijeko koje kuha i skuhati kao puding. Kremu potpuno ohladiti, paziti da se ne stvori kožica preko pudinga, može se pokriti tankom najlon folijom, ohlađenu kremu sastaviti sa umućenim maslacem. Kremu podijeliti na tri dijela, u jedan dio staviti keks, u drugi otopljenu tamnu čokoladu i u treći otopljenu bijelu čokoladu. U dva dcl toplog mlijeka staviti nes kafe. Piškote umakati u kafu i redati u pleh sa unutrašnje strane, svaku piškotu malo skratite, i na dno kalupa, preporucujem staviti papir za pečenje u kalup. Kad ste to završili sad stavite jednu po jednu kremu. Šlag kremu pripremite tako da umutite jaja sa šećerom, dodate gustin i to kratko ukuhate u teflon tavi prosto radi termičke obrade jaja ili ih mutite na pari. Kad je krema hladna u nju po malo dodajte vrhnja za šlag i mutite da dobijete jednu finu kremu koju nanesete na ostale kreme. Tortu ostavite u frižider na par sati da se sve fino stisne i naravno uživajte u divnom ukusu krema…!!!
Korišten recept sa Cool uz malu izmjenu i dopunu.
Korišten recept sa Cool uz malu izmjenu i dopunu.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar