22. lipnja 2015.

Posni karamel keks kolač

posni keks kolac Posni karamel keks kolač
























Sastojci:
  • 1 kesa “Zlatni pek” petit keksa
  • 300 g šećera
  • 9 dl vode
  • 3 pudinga od karamela
  • 1 margarin posni Dijavit
  • 8 kašika mljevenog lješnika
  • kuvana kafa za potapanje keksa
  • mljeveni lješnik za posipanje kolača
Priprema:
Staviti 300 g šećera da se karamelizuje, ne na jakoj vatri da ne pocrni. Odvojiti 1 dl vode pa razmutiti 3 pudinga. Kad sav šećer dobije zlatnožutu boju, naliti preostalih 8 dl vode i pustiti da se sav šećer otopi i provri. Kad ste sigurni da se sav šećer otopio zakuvati puding u provreloj masi i promiješati dok se ne zgusne. Skinuti sa šporeta i pustiti da se ohladi. U ohlađeno umutiti 1 margarin i dodati na kraju 8 kašika mljevenog lješnika. Keks natapati u mlaku kuvanu kafu i ređati red keksa, red fila. Gore posuti mljevenim lješnicima.
Napomene: Umjesto lješnika može badem ili orasi, naravno po želji i ukusu. Takođe, ako ne pronađete puding od karamele, može i puding od vanile ili čokolade. Ostaviti par sati da keks omeksa od kafe i fila, a potom kolač iseći na kocke i poslužiti. Jako je ukusan, lak i jednostavan za pripremu.
Prijatno!

Related Posts:

  • Posni karamel keks kolač Sastojci: 1 kesa “Zlatni (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); pek” petit keksa 300 g šećera 9 dl vode 3 pudinga od karamela 1 margarin posni Dijavit 8 kaši… Read More

0 komentari :

Objavi komentar