22. lipnja 2015.

Posna medeno srce torta

medeno srce torta Posna medeno srce torta















Sastojci za tortu:
  • 1 kg posnog keksa
  • 1 kg medeno srce (redjati tako da nemate praznine izmedju)
  • 1,5 l gaziranog soka od pomorandze + 1 l za natapanje keksa i medenih srca, (najbolje fanta)
  • 5 pudinga od vanile
  • 500 gr margarina
  • 4 kasike gustina
  • 250 gr secer u prahu
  • 11 kasika secera
Priprema:
Odvojiti sok od 1,5 l pa razmutiti puding i gustin, a preostali sok ostaviti da provri sa 11 kasika secera i skuvati.
Margarin umutiti penasto sa 250 gr secera i sjediniti s ohladjenim pudingom.
Redjati keks natopljen sokom pa fil, medeno srce natopljeno sokom pa fil, keks fil pa keks.
Ukoliko pravite posnu varijantu najbolje prelijte cokoladom i posnim slagom.
Napomene: Torta je jednostavna i veoma pogodna ukoliko imate veliko slavlje, posebno za vreme posnih slava.
Velicina torte je oko 36 cm duzine i 25 cm sirine.
Prijatno!

Related Posts:

  • Posna medeno srce torta Sastojci za tortu: 1 kg (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); posnog keksa 1 kg medeno srce (redjati tako da nemate praznine izmedju) 1,5 l gaziranog soka od pomorandze + 1 l… Read More

0 komentari :

Objavi komentar