5. studenoga 2014.

Mirisni kolač


Sastojci

  • biskvit:

  •  20 g kakaa
  •  1 vrećica praška za pecivo
  •  1 vrhom žličica cimeta
  •  150 g šećera
  •  4 jaja
  •  2 dl jogurta

  •  1 dl ulja
  •  250 g brašna (pola glatkog, pola oštrog)
  • jabučni sloj:

  •  400 g naribanih jabuka
  •  3 vrhom pune žlice šećera
  •  1/2 žličice cimeta
  •  1 dl jabučna soka
  •  1-2 žlice ruma
  •  2 pune žlice mljevena keksa
  •  1 vrećica pudinga okusa vanile
  • puding krema:



  •  300 g slatkog vrhnja
  •  400 ml mlijeka
  •  4-5 punih žlica šećera
  •  2 vrećice puding praška s okusom slatkog vrhnja

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Najprvo pripremite nadjeve:
    jabučni nadjev : naribane jabuke stavite u posudu sa šećerom kuhati oko 5 min. Pridodajte cimet. U 1 dl jabučna soka i 2 žlice ruma razmutite prašak pudinga. Smjesu jabuka maknite s plamena, pridodajte u nj puding, vratite na plamen i kuhate dok smjesa ne učvrsne. Smjesu zatim temeljito izmiksate, pridodate mljevene kekse i po potrebi još šećera. Stavite po strani hladiti.
    puding krema : pripremite puding prema uputama na omotu sa šećerom, slatkim vrhnjem i mlijekom. Stavite po strani hladiti, češće primješajte da se ne stvore grudice.

  2. Od navedenih biskvitnih sastojaka umijesite smjesu: prvo miksajte šećer, ulje i jedno jaje. Nakon pola minute miksanja, pridodajete sljedeće jaje, pa opet miksanje dok ne utrošite sva jaja. Dobivenoj tekućoj smjesi pridolijevate jogurt, sjedinite sve završnim miksanjem.
    Prosijte brašno, kakao i prašak za pecivo, pridodajte ih u tekuću smjesu, blago izmiješajte.
  3.   Mirisni kolač 
    Dobivenu smjesu za biskvit raspodijelite u 3 dijela. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Namastite lim za pečenje (20×30 cm), ulijte u nj trećinu smjese.Zapecite kojih 7 min. Na ispečeni biskvit stavljate jabučni sloj, zatim pažljivo razmažite sljedeću trećinu tamna biskvita, opet zapecite 10 min. Ispečeni biskvitni sloj sada premažite s puding kremom (ukoliko osjetite da vam je čvršća krema, teže razmaziva, umiješajte u nju par žlica kisela vrhnja i malo je omekanite) i završite s preljevom zadnje trećine biskvitna sloja. Pecite 15 min., dobro rashladite kolač, uživajte.
    Vrh kolača posipajte sa šećerom u prahu il ukrasite s čokoladnom glazurom.
    Kolač je izvrstan i sutradan…nimalo nema suhoće u sebi!


Related Posts:

  • Tortilje sa pilećim fileom Napravite tortilje za 30 minuta sa zdravim nadjevom od kuhanog pilećeg filea i zdrave svježe salate. Brzo i moderno, super za lagane večere tokom radnih dana. Namirnice za 2 osobe: - pileće bijelo meso 300g - senf 2s… Read More
  • Lisnato tijesto s jagodama / VIDEO / Jagode su najsavršenije ljetno voće. Košarice s jagodama napravite kada ste u prilici da impresionirate i najzahtjevnije. Ovaj recept je savršen završetak za fino ljetno jelo. Košarice od lisnatog tijesta su punjene sa svj… Read More
  • Zapečeni pizza makaroni (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebno je: 400 g makarona 300 g šampinjona proizvoljne količine parizera pureće šunke sira suhog mesa kečapa po ukusu ori… Read More
  • Rolat sa plazmom i nutelom Za pun ukus keksa i čokolade... Potrebni sastojci: 300g mljevenog plazma keksa 200g putera kašika šećera u prahu šolja kako praha 200g nutele Priprema: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).pus… Read More
  • Ice coffee Ljeto nam je stiglo, a s tim i topliji dani. Kafe(Ljupcima) možda je i vrijeme da smanje dozu redovne količine kafe, jer vjerujemo da uz "plus 35" organizmu neće prijati kao na nižim temperaturama. Stoga, mogli biste umjes… Read More

0 komentari :

Objavi komentar