Sastojci
Biskvit:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- 2 žlice kakaa
- 6 žlica hladne vode
-
1 čajna žličica
praška za pecivo
Beze:
- 6 bjelanjaka
- 16 žlica šećera
- 1 žlica octa
Krema:
- 6 žumanjaka
- 120 grama šećera
- 3 žlice brašna
- 250 ml mlijeka
- 250 grama maslaca ili margarina
Priprema
- Težina:
-
1
Pjenasto izmješajte bjelanjke sa šećerom, dodajte jedan po jedan žumanjak, vodu, brašno, prašak i brašno. Lagano promješajte.
-
2
Biskvitnu smjesu pretresite u protvan veličine pećnice pa pecite do pola, oko 15 min. na 180 stupnjeva.
-
3
Za beze izmiksajte bjelanjke sa šećerom i octa, te premažite napola pečeni biskvit pa vratite natrag u pećnicu na 150 stupnjeva oko 35-40 min.
-
4
Za kremu izmiksajte žumanjke sa šećerom, dodajte mlijeko i brašno pa zakuhajte na laganoj vatri da se zgusne. U ohlađenu kremu dodajte izmiksani margarin sobne temperature.
-
5
Pečeni biskvit sa bezeom prepolovite na pola, prvu polovicu premažite polovicom kreme, stavite drugi dio biskvita, premažite drugom polovicom kreme te posipajte kolač kakaom ili ribanom čokoladom.
0 komentari :
Objavi komentar