21. prosinca 2014.

Pljeskavice iz rerne



77614_5_630x0
POTREBNO JE:
500 g svinjskog mlevenog mesa, 1 glavica crnog luka, 2 kriške hleba, 1/2 veze peršuna, 3 jaja, 4 dl pavlake, 1/2 kašičice belog luka u prahu, so, biber, suvi začin, ulje.

PRIPREMA:


Hleb natopite u vodi, pa ocedite i izmrvite, dodajte sitno seckani crni luk i peršun, mleveno meso, jedno jaje, so, biber, suvi začin. Ručno izmešajte smesu za pljeskavice i oblikujte manje, malo deblje pljeskavice, pa ih pržite sa obe strane. Zatim ih poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu. Umutite pavlaku sa dva jaja, dodajte suvi začin i beli luk u prahu, pa nalijte preko pljeskavica i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

0 komentari :

Objavi komentar