16. prosinca 2014.

Zapečena sarma od slatkog kupusa


 
Potrebno:
  •  
  • glavica kupusa
  • 50 dag mljevenog mesa
  • mala šalica riže
  • 1 luk
  • malo pancete ili suhog vrata
  • žlica peršinovog lišća
  • 3 dl tekućeg paradajza
  • vegeta, sol, papar, bosiljak, slatka mljevena crvena paprika
Priprema:


  1. Glavici kupusa nožem izdubiti korijen pa ju kuhati u većoj količini posoljene vode 10 min. Malo rashladiti i pažljivo odvojiti listove kojima treba odstraniti onaj tvrđi dio iz sredine.
  2. Rižu prokuhati sa malo vegete 15 min.
  3. Luk i pancetu narezanu na kockice kratko popržiti.
  4. U većoj posudi pomiješati meso, rižu, luk i pancetu, peršin, dodati začine pa umijesiti rukom u kompaktnu smjesu.
  5. Rukama raditi male valjčiće, slagati ih na list kupusa i zarolati u sarmice.
  6. Slagati sarmice u namašćenu vatrostalnu posudu, preliti ih paradajzom u koji ste umiješali malo bosiljka, papra i vegete (ili soli) pa staviti peći u pećnicu na 180℃ oko 1 sat. U međuvremenu sarmice okrenuti da se zapeku i sa druge strane.
Poslužiti u posudi u kojoj se peklo uz restani krumpir ili neki drugi prilog po želji.
Dobar tek!
Recept u slikama:

0 komentari :

Objavi komentar