POTREBNO:
- 30 -40 dag mljevenog mesa (bilo kojeg)
- 1 veći luk
- manja konzerva kukuruza
- manja konzerva crvenog kidny graha
- 1,5 dl bijelog vina
- 2 dl paradajza (može i koncentrat iz tube a može i svježe nasjeckani paradajz)
- malo ketchupa
- 3 žličice začinske crvene paprike (slatke ili ljute, kako više volite)
- prstohvat chilija
- šaka sjeckanih listova peršina
- vegeta, sol, papar
- 25 dag špageta
- 2 jaja
- 1 kiselo vrhnje (180g)
- vegeta, sol, papar
- 1 kiselo vrhnje (180g)
- 1 luk
- 3 dl paradajza tekućeg
- šaka sjeckanog svježeg bosiljka
- 1 dl vode
- 15 dag sira trapista (može i gouda)
- Meso pržiti na sitno sjeckanom luku dok ne promijeni boju. Dodati vino i začine, pržiti dok vino ne ispari. Dodati paradajz, ketchup i papriku pa pirjati 10tak min. Na kraju dodati kukuruz i grah, promiješati i kratko propirjati da se okusi prožmu.
- U međuvremenu dok se meso prži, u većoj količini kipuće slane vode skuhati špagete al dente. Kad su gotove (6 min), ocijediti ih i pomiješati sa kiselim vrhnjem i jajima koje ste prethodno pjenjačom malo izradili i začinili.
- Tada pripremiti preljev: na ulju pržiti sitno sjeckan mali luk dok ne omekša, doliti na njega paradajz, začiniti po želji (sol, šećer, papar) pa pirjati 5-10 min. Doliti tada i vodu i vrhnje pa pustiti da zakuha.
- U lim za pečenje srednje veličine (moj je 38×25) složiti po dnu polovicu pripremljenih špageta. Preko njih rasporediti mesnu tortilja smjesu. Preko mesa opet špagete. Sve zaliti pripremljenim preljevom i obilno posipati ribanim sirom.
- Peći u pećnici na 200ºC 30 min dok lijepo ne porumeni.
Dobar tek!
Recept u slikama
0 komentari :
Objavi komentar