Potrebno:
- 10 slanih palačinki
- 1 patliđan
- 2 crvene paprike roge
- 1 luk
- 3 dl soka od paradajza (ili konzerva pelata)
- brašno, 2 jaja i mrvice za paniranje
- ulje za pohanje
- vegeta, sol, papar
- Ispeći palačinke.
- Za ratatouille na ulju pržiti nasjeckan luk i papriku, dodati patliđan narezan na sitne kockice koji se prije toga treba nasoliti i pustiti oko 30 min odstajati da se ocijedi gorčina. Ocijeđeni patliđan isprati pod vodom pa ga tek onda dodati luku i paprici.
- Kratko poržiti pa dodati paradajz, začiniti po ukusu i pirjati dok povrće ne omekša.
- Na svaku palačinku stavljati po žlicu nadjeva, presložiti ih kao đepiće (pogledaj slike)
- Neispuštajući složenu palačinku iz ruku oprezno panirati, prvo u brašno pa u jaja pa u mrvice i odlagati na pladanj.
- Pržiti u dosta vrućeg ulja s jedne i druge strane dok ne porumene. Pržiti prvo onu stranu sa koje je palačinka zatvorena da se čim prije zapeče kako se ne bi razdvajala.
- Ocijediti višak masnoće s pečenih palačinki na papirnom ubrusu.
Dobar tek!
0 komentari :
Objavi komentar