16. prosinca 2014.

Ratatouille crêpes


 
Potrebno:
  • 10 slanih palačinki
  • 1 patliđan
  • 2 crvene paprike roge
  • 1 luk


  • 3 dl soka od paradajza (ili konzerva pelata)
  • brašno, 2 jaja i mrvice za paniranje
  • ulje za pohanje
  • vegeta, sol, papar
Priprema:
  1. Ispeći palačinke.
  2. Za ratatouille na ulju pržiti nasjeckan luk i papriku, dodati patliđan narezan na sitne kockice koji se prije toga treba nasoliti i pustiti oko 30 min odstajati da se ocijedi gorčina. Ocijeđeni patliđan isprati pod vodom pa ga tek onda dodati luku i paprici.
  3. Kratko poržiti pa dodati paradajz, začiniti po ukusu i pirjati dok povrće ne omekša.
  4. Na svaku palačinku stavljati po žlicu nadjeva, presložiti ih kao đepiće (pogledaj slike)
  5. Neispuštajući složenu palačinku iz ruku oprezno panirati, prvo u brašno pa u jaja pa u mrvice i odlagati na pladanj.
  6. Pržiti u dosta vrućeg ulja s jedne i druge strane dok ne porumene. Pržiti prvo onu stranu sa koje je palačinka zatvorena da se čim prije zapeče kako se ne bi razdvajala.
  7. Ocijediti višak masnoće s pečenih palačinki na papirnom ubrusu.
Poslužiti uz zelenu salatu ili umake po želji. Moji su ih klinci radije jeli uz ketchup i majonezu.
Dobar tek!

0 komentari :

Objavi komentar