21. prosinca 2014.

Punjena jagnjetina



75644_16_630x0
POTREBNO JE:
800 g jagnjetine od buta, 50 g maslaca, 2-3 kajsije iz kompota ili sveže, 2 kašičice belog luka u prahu, so, biber.
ZA PUNJENJE: 350 g jagnjećeg mlevenog mesa, 4 kajsije iz kompota, 2 kašike marmelade od kajsija, 3 kašike prezli, 1 luk, 5 kašika soka od pomorandže, 1/2 kašičice kumina, 2 kašike peršuna, 2 kašičice ruzmarina, so, biber
PRIPREMA:
U veću činiju stavite sve sastojke za punjenje i dobro promešajte. Ostavite da odstoji u frižideru preko noći. Sledeći dan meso dobro pobiberite i posolite sa obe strane i premažite maslacem. Unutrašnju stranu pospite belim lukom u prahu, zatim dodajte nadev i premažite preko mesa u tankom sloju. Zamotajte u rolat, pa kuhinjskim koncem zavežite meso. Ispod svakog konca dodajte pola kajsije zajedno sa malo ruzmarina. Stavite u vatrostalnu posudu i po izboru dodajte isečen

krompir, šargarepu ili drugo povrće. Poprskajte sa maslinovim uljem, dodajte par komadića maslaca i prekrijte folijom. Pecite na 200 stepeni oko sat i po. Zadnjih 10-15 minuta sklonite foliju da se meso fino zapeče. Ostavite da odstoji oko pola sata, pa narežite na deblje šnite.

0 komentari :

Objavi komentar