28. rujna 2014.

AMERIČKA PITA SA JABUKAMA


POTREBNO JE:



350 g brašna, 1 kašičica soli, 2 kašike šećera, 230 g putera, 100 ml ledene vode
ZA FIL: 1 kg jabuka, 100 g šećera, 1 kašika limunovog soka, 1 kašičica cimeta, prstohvat soli, 30 g putera, ravna kašika gustina

PRIPREMA:


Sve sastojke za koru osim vode stavite u blender, pa mutite dok se ne dobiju grumuljice testa. Lagano dodajte vodu dok se ne dobije ujednačeno testo, ali ne sme da bude previše mekano. Zamotajte ga i stavite u frižider na par sati. Testo razvucite, pa polovinu stavite u okrugao pleh. Preko poređajte naseckane jabuke koje ste pomešali sa šećerom, gustinom, limunovim sokom i cimetom. Preko jabuka poređajte puter iseckan na kockice, pa sve prekrijte drugom polovinom razvučenog testa. Napravite proreze nožem, pa pecite 30 minuta na 200 stepeni.
 

Related Posts:

  • Kinder bueno torta Danas vam donosimo recept za tortu koja je naprosto neodoljiva. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: Biskvit: • 6 bjelanjaka • 4 žlice brašna • 6 žlice šećera Dodatni sastojci: •… Read More
  • Medena pita s kokosom (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ovo je jedna starinska pita, potpuno neopravdano već pomalo zaboravljena. Pita se sastoji od nekoliko jednostavnih namirnica koje su nam gotovo uvijek pri ruci,… Read More
  • Japanski vjetar Torta koju smo vjerovatno svi kušali a nema razloga da je ne probamo i napraviti, evo prilike. Sastojci: Tijesto: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 8 bjelanjaka 16 dkg šećera 1… Read More
  • ČOKOLADNA TORTA: Sočna i kremasta, a sigurno će uspjeti Ova torta je jako ukusna, kremasta, sočna i vrlo jednostavna za napraviti. Što je najvažnije: 100 posto će vam uspjeti! Sastav: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); • 6 jaja, • 6 kašika smeđeg šećera … Read More
  • Čokoladne lazanje (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ako volite kremaste kolače koji ne zahtijevaju uključivanje rerne , a pored toga ste veliki ljubitelj čokolade ovaj recept … Read More

0 komentari :

Objavi komentar