350 g brašna, 1 kašičica soli, 2 kašike šećera, 230 g putera, 100 ml ledene vode
ZA FIL: 1 kg jabuka, 100 g šećera, 1 kašika limunovog soka, 1 kašičica cimeta, prstohvat soli, 30 g putera, ravna kašika gustina
PRIPREMA:
Sve sastojke za koru osim vode stavite u blender, pa mutite dok se ne dobiju grumuljice testa. Lagano dodajte vodu dok se ne dobije ujednačeno testo, ali ne sme da bude previše mekano. Zamotajte ga i stavite u frižider na par sati. Testo razvucite, pa polovinu stavite u okrugao pleh. Preko poređajte naseckane jabuke koje ste pomešali sa šećerom, gustinom, limunovim sokom i cimetom. Preko jabuka poređajte puter iseckan na kockice, pa sve prekrijte drugom polovinom razvučenog testa. Napravite proreze nožem, pa pecite 30 minuta na 200 stepeni.
0 komentari :
Objavi komentar