28. prosinca 2014.

Šne nokle

Sastojci



5 jaja
1 l mleka
kesica vanilin šećera
malo rendane kore limuna
7 kašika šećera
2 kašike prah šećera
2 kašike brašna

Priprema

1. Od  mleka odvojte šolju, a

ostatak stavite sa 2 kašike šećera i vanilin šećerom da prokuva. Za to vreme umutite čvrst sneg od belanaca i dodajte prah šećer. Nastavite s mućenjem dok ne dobijete čvrst sneg.

2. Kašikom vadite nokle i spuštajte ih u kipuće mleko, prvo s jedne pa s druge strane po par sekundi (nokle narastu). Vadite rešetkastom kašikom u činiju.
3. Žumanaca umutite s preostalim šećerom i dodajte brašno. Razredite šoljom mleka koju ste odvojili i sve sipajte u vrijuće mleko da se skuva krem, pa njime prelijte nokle. Odozgo narendajte limunovu koru, a možete dodati i narendanu čokoladu. Ohladite i služite.

Related Posts:

  • Njemacki kolac Sastojci: 4 jaja 250 gr. putera 2 case secera 1 cokolada 100 ml. vode 1 prasak za pecivo 2 ipo case brasna 1 casa jogurta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Čaše su od 200 ml. Preliv: 1 kasika… Read More
  • Zapecene makarone sa mljevenim mesom i sampinjonima Sastojci: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 pakovanje makarona 500 gr. mljevenog mesa 400 gr. sampinjona 1 glavica luka so,biber,vegeta i malo ulja 1 tegla (900 gr) spageti sosa 200 gr. rendanog… Read More
  • Burek Sastojci: Nadjev: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 400g faširanog mesa sjecanog luka po želji malo bibera malo soli malo vode Jufke: 500g brašna malo ulja malo soli voda Način pripreme: Z… Read More
  • Przene rolnice Sastojci: 1 pakovanje kruha za toster malo vode (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ulje za przenje Fil: 1 glavica luka 1 paradajz malo persuna 200 gr. mladog sira 3-4 kasike pavlake so i biber … Read More
  • Mozaik torta Sastojci za koru: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 6 jaja 10 kašika šećera 5 kašika vode 10 kašika brašna 1/2 kesice praška za pecivo Sastojci za fil: 1 l mleka 12 kašika šećera 3 pudinga od … Read More

0 komentari :

Objavi komentar