3. veljače 2015.

Zapecene makarone sa mljevenim mesom i sampinjonima

Zapečene mararone sa mljevenim mesom  Zapecene makarone sa mljevenim mesom i sampinjonimaSastojci:


  • 1 pakovanje makarona
  • 500 gr. mljevenog mesa
  • 400 gr. sampinjona
  • 1 glavica luka
  • so,biber,vegeta i malo ulja
  • 1 tegla (900 gr) spageti sosa
  • 200 gr. rendanog sira (mozzarella ili neki drugi)
Priprema:
Pec zagrijat na 400 F-200C.
Tijesteninu skuhat u slanoj vodi, ocjedit, prelit hladnom vodom da se nelijepe.
Dok se tjestenina kuhala vi

polako pripremite sos.

Na malo ulja proprzite sitno sjeckan luk.
Luku dodajte meso i zacine pa przite oko 10 minuta.
Sampinjone isjecite na tanke listice i dodajte mesu.
Dinstajte na laganoj temperaturi dok sampinjoni ne omeksaju.
Kad je sve gotovo dodajte spageti sos (paradajz sos).
Prokrckajte pa dodajte makaronama.
Sve fino izmjesajte pa istresite u tepsjiju koju ste namazali puterom.
Pospite rendanim sirom pa stavite u pec.
Pecite dok se sir ne otopi i ne pocne dobivat boju.
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar