3. veljače 2015.

Przene rolnice

przene rolnice Przene rolnice Sastojci:
  • 1 pakovanje kruha za toster
  • malo vode


  • ulje za przenje
Fil:
  • 1 glavica luka
  • 1 paradajz
  • malo persuna
  • 200 gr. mladog sira
  • 3-4 kasike pavlake
  • so i biber
  • malo gingera (djumbira)
  • malo turmerika
  • malo korijandera
  • malo ljute mljevene paprike
  • malo bijelog luka u prahu
  • 1 kasika braon secera
  • 3-4 kuhana krompira
  • malo garam masala  (indijska mjesavina zacina)
Priprema:
Luk isjecite na trakice i stavite u vecu posudu.
Persun sitno isjeckajte i dodajte luku.
Paradajz isjecite na kockice i dodajte u posudu.
Dodajte sve navedene sastojke i pavlaku.
Sir isjecite na kockice i dodajte u posudu.
Sve dobro izmjesajte, prekrite pa ostavite u frizider da odstoji 2-3 sata.
Krompir ogulite i skuhajte u slanoj vodi.
Krompir ocjedite, izgnjecite i ostavite sa strane.
U dublju tavu naspite malo ulja i dodajte malo kumina.
Na vruce ulje istresite pripremljeni fil koji ste drzali u frizideru pa malo prodinstajte.
Smjesi dodajte kuhani krompir,

izmjesajte i malo prodinstajte.

Maknite sa peci da se smjesa malo prohladi.
Dok se smjesa hladi kruhu odsjecite korice sa strane.
U neku posudicu stavite malo vode.
Jednu stranu kruha malkice namocite u vodu, tek tako po vrhu da nakvasite radi lakseg motanja.
Na stranu koju niste namakali, na siri dio stavite fil.
Zamotajte i krajeve stisnite da fil ne ispada.
U tavu naspite malo vise ulja (kao za ustipke).
Kad se ulje zagrijalo, przite rolnice sa svih strana da dobiju finu boju.
Vadite na papir da se ocjedi visak masnoce i servirajte sa pavlakom ili casom jogurta.
Prijatno!

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar