- 4 jaja
- 250 gr. putera
- 2 case secera
- 1 cokolada
- 100 ml. vode
- 1 prasak za pecivo
- 2 ipo case brasna
- 1 casa jogurta
Čaše su od 200 ml.
Preliv:
- 1 kasika kakaoa
- 2 vanilin secera
- 1 solja mlijeka (150 ml.)
- 100 gr. secera
- 120 gr. putera
- 100 gr. mljeveni oraha
Odvojite bjelanjke od zumanjaka.
Izmutit cvrsti snijeg od bjelanjaka pa ostavite sa strane.
Na sobnoj temperaturi omeksajte puter i dodajte zumanjcima.
Dodajte secer, jogurt, vodu pa sve dobro izmutite.
Dodajte brasno i prasak za pecivo pa ponovo mutite.
Otopite cokoladu, dodajte tijestu i opet mutite.
Na kraju dodajte bjelanjke, izmjesajte i istresite u nauljenu i brasnom posutu tepsiju.
Pecite na 350F-180C oko 30 minuta.
Na pec stavite puter, mlijeko, secer, vanilin secer i kakao pa prokuhajte.
Preko toplog kolaca istresite preliv. Pospite mljevenim orasima pa pustite da se prohladi na kucnoj temperaturi.
Kad se prohladilo, stavite u frizider da se potpuno ohladi pa isjecite na zeljene
komade.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar