3. veljače 2015.

Njemacki kolac

Njemački kolač Njemacki kolacSastojci:
  • 4 jaja
  • 250 gr. putera
  • 2 case secera
  • 1 cokolada
  • 100 ml. vode
  • 1 prasak za pecivo
  • 2 ipo case brasna
  • 1 casa jogurta


Čaše su od 200 ml.
Preliv:
  • 1 kasika kakaoa
  • 2 vanilin secera
  • 1 solja mlijeka (150 ml.)
  • 100 gr. secera
  • 120 gr. putera
  • 100 gr. mljeveni oraha
Priprema:
Odvojite bjelanjke od zumanjaka.
Izmutit cvrsti snijeg od bjelanjaka pa ostavite sa strane.
Na sobnoj temperaturi omeksajte puter i dodajte zumanjcima.
Dodajte secer, jogurt, vodu pa sve dobro izmutite.
Dodajte brasno i prasak za pecivo pa ponovo mutite.
Otopite cokoladu, dodajte tijestu i opet mutite.
Na kraju dodajte bjelanjke, izmjesajte i istresite u nauljenu i brasnom posutu tepsiju.
Pecite na 350F-180C oko 30 minuta.
Na pec stavite puter, mlijeko, secer, vanilin secer i kakao pa prokuhajte.
Preko toplog kolaca istresite preliv. Pospite mljevenim orasima pa pustite da se prohladi na kucnoj temperaturi.
Kad se prohladilo, stavite u frizider da se potpuno ohladi pa isjecite na zeljene

komade.

Prijatno!
Nemački koalč Njemacki kolac

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar